Chrupiące ciastka z granolą
Czy ktoś powiedział „przepis na ciastka z granolą”? Te wspaniałe przysmaki to połączenie słodkości i chrupkości w jednym kęsie. Są doskonałym dodatkiem do porannej kawy czy wieczornej herbaty. Przygotuj je samodzielnie i pozwól sobie na kulinarną przygodę. Są bardzo proste do wykonania, a smak ich zapiera dech w piersiach. Składniki? Proste i naturalne: mąka, cukier, jajka, granola. Jeśli kochasz zdrowe i smaczne przekąski, te ciasteczka z pewnością spełnią Twoje oczekiwania. Przygotuj się na eksplozję smaku, bo te ciastka z granoli są po prostu nieodparte!
admin
Składniki:
- 100 g miękkiego masła
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 100 g mąki
- 150 g granoli (najlepiej domowej)
- 1/2 łyżeczki sody
Chrupiące ciastka z granolą – jak zrobić?
- Miękkie masło utrzeć z cukrem do białości, wbić jajko, utrzeć razem. Wsypać mąkę i sodę, wymieszać, dodać granolę i dobrze wyrobić.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego, kłaść w sporych odstępach, spłaszczać łyżką zanurzaną w wodzie.
- Piekarnik nagrzać do 180 st. C, ciastka piec ok. 8-9 minut.
Chrupiące ciastka z granolą – dodatkowe informacje
Moja granola zawierała płatki owsiane, orzechy, wiórki kokosowe, suszone morele, miód.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Chrupiące ciastka amarantusowe bez mąki i cukru
Następny przepis: chrupiące gofry maślane