Chrupiące ciastka z granolą

Chrupiące ciastka z granolą

Czy ktoś powiedział „przepis na ciastka z granolą”? Te wspaniałe przysmaki to połączenie słodkości i chrupkości w jednym kęsie. Są doskonałym dodatkiem do porannej kawy czy wieczornej herbaty. Przygotuj je samodzielnie i pozwól sobie na kulinarną przygodę. Są bardzo proste do wykonania, a smak ich zapiera dech w piersiach. Składniki? Proste i naturalne: mąka, cukier, jajka, granola. Jeśli kochasz zdrowe i smaczne przekąski, te ciasteczka z pewnością spełnią Twoje oczekiwania. Przygotuj się na eksplozję smaku, bo te ciastka z granoli są po prostu nieodparte!

Składniki:

  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 100 g mąki
  • 150 g granoli (najlepiej domowej)
  • 1/2 łyżeczki sody

Chrupiące ciastka z granolą – jak zrobić?

  1. Miękkie masło utrzeć z cukrem do białości, wbić jajko, utrzeć razem. Wsypać mąkę i sodę, wymieszać, dodać granolę i dobrze wyrobić.
  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego, kłaść w sporych odstępach, spłaszczać łyżką zanurzaną w wodzie.
  3. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, ciastka piec ok. 8-9 minut.

Chrupiące ciastka z granolą – dodatkowe informacje

Moja granola zawierała płatki owsiane, orzechy, wiórki kokosowe, suszone morele, miód.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Chrupiące ciastka amarantusowe bez mąki i cukru
Następny przepis: chrupiące gofry maślane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode