Chleb pszenno żytni z automatu
Zadbaj o swoje zdrowie i satysfakcję z jedzenia, przygotowując własny chleb pszenno-żytni z automatu. Ten przepis łączy najlepsze cechy obydwu typów ziaren, tworząc doskonały kompromis między smakiem a wartością odżywczą. Idealny dla osób ceniących sobie komfort i prostotę gotowania z automatu, przy jednoczesnym zachowaniu kontroli nad tym, co ląduje na ich talerzu. Chleb żytni z automatu na drożdżach to świetna propozycja dla entuzjastów domowej piekarni, którzy chcą spróbować czegoś nowego. Przepis para się doskonale z codziennymi posiłkami, a aromat świeżo upieczonego chleba rozprowadzi w domu niepowtarzalny klimat.
Składniki:
- 270 ml zimnej wody
- 120 g mąki żytniej
- 330 g mąki pszennej
- 35 g drożdży
- 1,5 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki cukru
- garść słonecznika
Chleb pszenny razowy z automatu – jak zrobić?
- Do formy wlać wodę, wsypać mąkę żytnią i pszenną, w jednym rogu sól, w drugim cukier a na środku pokruszone drożdże. Automat ustawić na program podstawowy szybki (u mnie 1) oraz waga 750 g. W odpowiednim momencie dodać słonecznik.
Słowa kluczowe: chleb pszenny razowy z automatu, przepis na chleb żytni z automatu, chleb żytni z automatu na drożdżach, chleb żytni z automatu.
Chleb pszenno żytni z automatu – dodatkowe informacje
Chleb najlepiej przechowywać owinięty w bawełnianą ściereczkę.
Tagidomowe
admin
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Chleb pszenno - żytni na soku z kiszonej kapusty
Następny przepis: Chleb pszenno żytnio owsiany na zakwasie