Borówkowy sos do wędlin
Borówkowy sos do wędlin to niezwykłe połączenie smaków, które zaskakuje i przykuwa uwagę. Słodka borówka spotyka się tutaj ze smakiem wędzenia, tworząc nietuzinkową symfonię na podniebieniu. To doskonały dodatek do różnorodnych wędlin – zarówno tych delikatnych, jak i intensywniejszych. Sos borówkowy do mięsa jest propozycją dla odważnych kulinarnych odkrywców, pragnących wzbogacić tradycyjne przepisy. Ten wyjątkowy sos dodaje wyrafinowania i nuty luksusu do każdego posiłku. Sprawdzi się zarówno podczas weekendowego obiadu, jak i na eleganckiej kolacji.
admin
Składniki:
- słoik jagód
- majonez – 1 łyżeczka
- ostra musztarda – 1 łyżeczka
- chrzan – 1 łyżeczka
- sól, pieprz
Borówkowy sos do wędlin – jak zrobić?
- Borówki odcedzamy i miksujemy.
- Dodajemy majonez, musztardę, chrzan, sól, pieprz – dokładnie mieszamy.
Borówkowy sos do wędlin – dodatkowe informacje
Ja miałam borówki domowej roboty w słoiczku dżemowym (ok. 3/4 słoiczka). Wszystkich składników możemy dodać więcej w zależności od gustów smakowych, trzeba próbować 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: borówka czerwona do mięs i serów
Następny przepis: Brotola w panierce kukurydzianej