Borówki Amerykańskie w Soku Własnym

Borówki Amerykańskie w Soku Własnym

Sprawdź nasz przepis na Borówki Amerykańskie w Soku Własnym. Witaminowa bomba, którą możesz łatwo przygotować samodzielnie! Kolorowe, soczyste borówki pełne są antyoksydantów, które doskonale poprawiają nasz humor i wygląd skóry. A czy borówki amerykańskie można mrozić? Oczywiście, dzięki temu zachowają one swoje cudowne balansujące właściwości. Aromatyczny sok z borówek możesz wykorzystać jako dodatek do deserów lub chłodzących napojów. To domowe przetwory, które łączą w sobie przyjemność z pożytecznym. Idealne dla wszystkich, którzy cenią naturalne produkty, proste składniki i autentyczny smak. Najlepsze jest to, jak prosto powstaje ten prawdziwy skarb natury.

Składniki:

  • 1 kilogram borówek amerykańskich
  • 4 łyżki na każdy słoik
  • 3-4 słoiczki o pojemności 0,5 litra

Borówki amerykańskie w soku własnym – jak zrobić?

  1. Opłukane i osączone borówki włożyć do słoiczków przesypując je warstwowo cukrem. Zakręcić słoiczki i pasteryzować je 10 minut.
  2. Uwagi:
    • Podobnie robię inne owoce np. jagody, maliny itd.
    • Borówki w koszyczku po opłukaniu i osuszeniu jest możliwość zamrożenia.

Czy borówki amerykańskie można mrozić? Tak, borówki w koszyczku po opłukaniu i osuszeniu można zamrozić.

Sok z borówek.

Borówki Amerykańskie w Sokcę Własnym – dodatkowe informacje

Podobnie przyrządzam jagody leśne.
Borówki można też umyć, osuszyć i zamrozić. Idealne do ciasta.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: borówka czerwona do mięs i serów
Następny przepis: Brotola w panierce kukurydzianej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode