Biszkopt NIEZAWODNY

Biszkopt NIEZAWODNY

Przedstawiamy przepis na biszkopt, którym zachwycisz każdego, kto go spróbuje. Tytuł „Biszkopt NIEZAWODNY” to gwarancja aromatycznego, niezwykle miękkiego i puszystego ciasta, które idealnie sprawdzi się jako podstawa do kremów, owoców czy dekoracji. Bez względu na okazję, ten biszkopt zawsze będzie wyglądać i smakować wyśmienicie. Proste składniki, których zapewne masz w swojej kuchni, umożliwią stworzenie prawdziwego cukierniczego arcydzieła. Pachnące wanilią ciasto to esencja domowego pieczenia – prostota w formie i pełnia smaku. Bez względu na umiejętności cukiernicze, „Biszkopt NIEZAWODNY” jest przepisem, który zawsze Cię nie zawiedzie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej (przesiać)
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5-6 jajek (w zależności od wielkości)
  • 1/2 łyżeczki octu
  • sól

Biszkopt niezawodny – jak zrobić?

  1. Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy na najwyższych obrotach białka ze szczyptą soli, gdy uzyskamy sztywną pianę dodajemy powoli cały cukier, cały czas miksując. Następnie do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet i energicznie mieszamy. Połączamy żółtka z ubitymi białkami i cukrem. Zmniejszamy prędkość miksera i dodajemy mąkę. Ważne jest, aby sprawnie dodać mąkę i nie dopuścić do długiego miksowania.
  2. Gotowe ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez około 15-20 minut.
  3. Jeżeli chcemy przekładać biszkopt masą, najlepiej przekroić go zaraz po upieczeniu 🙂

Biszkopt NIEZAWODNY

Biszkopt NIEZAWODNY – dodatkowe informacje

Do ciasta biszkoptowego według własnych upodobań można dodać posiekane orzechy, wiórki kokosowe czy prażone płatki migdałów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: biszkopt na budyniach
Następny przepis: BISZKOPT ORZECHOWY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode