BANANY Z OWOCAMI W GALARETCE
Wpiszemy dziś w kulinarną podróż do tropikalnych smaków. Przedstawiamy przepis na wyjątkową kompozycję – banany z owocami w galaretce. To prosty i szybki sposób na podanie bananów w nieszablonowy sposób, który zaskoczy naszych gości. Całość jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i kolorowa. Fantastycznie sprawdzi się jako deser po obiedzie, lub jako orzeźwiająca przekąska na ciepłe, letnie dni. W połączeniu z ulubionymi owocami sezonowymi jest to doskonała propozycja dla miłośników słodkości, która bez wątpienia przypadnie do gustu i dorosłym, i najmłodszym.
admin
Składniki:
- 4 BANANY
- 1 NEKTARYNKA
- KAWAŁEK ARBUZA
- 0.5 OPAKOWANIA DOWOLNEGO SMAKU GALARETKI
- 2 KOSTKI CZEKOLADY
Banany z owocami w galaretce – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- BANANY DOKŁADNIE UMYJ, PRZEKRÓJ NA WZDŁÓŻ LEKKO WYDRĄŻ, ABY POWSTAŁ NIEDUŻY ROWEK. NEKTARYNKĘ OBIERZ ZE SKÓRKI I POKRÓJ, ARBUZA W KOSTKĘ. OWOCE POUKŁADAJ W WYDRĄŻONYM BANANIE. CZEKOLADĘ RÓWNIEŻ POŁAM NA DROBNO.
- GALARETKĘ ROZPUŚĆ W 0.5 SZKL WODY I LEKKO STĘŻNIAŁĄ ZALEJ OWOCE W BANANIE. SCHŁODZIĆ.
porady – dodatkowe informacje
Banany można obrać ze skórki lub zjadać łyżeczką.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Banany w cieście naleśnikowym
Następny przepis: Banica na śniadanie