BANANY Z OWOCAMI W GALARETCE

BANANY Z OWOCAMI W GALARETCE

Wpiszemy dziś w kulinarną podróż do tropikalnych smaków. Przedstawiamy przepis na wyjątkową kompozycję – banany z owocami w galaretce. To prosty i szybki sposób na podanie bananów w nieszablonowy sposób, który zaskoczy naszych gości. Całość jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i kolorowa. Fantastycznie sprawdzi się jako deser po obiedzie, lub jako orzeźwiająca przekąska na ciepłe, letnie dni. W połączeniu z ulubionymi owocami sezonowymi jest to doskonała propozycja dla miłośników słodkości, która bez wątpienia przypadnie do gustu i dorosłym, i najmłodszym.

Składniki:

  • 4 BANANY
  • 1 NEKTARYNKA
  • KAWAŁEK ARBUZA
  • 0.5 OPAKOWANIA DOWOLNEGO SMAKU GALARETKI
  • 2 KOSTKI CZEKOLADY

Banany z owocami w galaretce – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. BANANY DOKŁADNIE UMYJ, PRZEKRÓJ NA WZDŁÓŻ LEKKO WYDRĄŻ, ABY POWSTAŁ NIEDUŻY ROWEK. NEKTARYNKĘ OBIERZ ZE SKÓRKI I POKRÓJ, ARBUZA W KOSTKĘ. OWOCE POUKŁADAJ W WYDRĄŻONYM BANANIE. CZEKOLADĘ RÓWNIEŻ POŁAM NA DROBNO.
  2. GALARETKĘ ROZPUŚĆ W 0.5 SZKL WODY I LEKKO STĘŻNIAŁĄ ZALEJ OWOCE W BANANIE. SCHŁODZIĆ.

porady – dodatkowe informacje

Banany można obrać ze skórki lub zjadać łyżeczką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Banany w cieście naleśnikowym
Następny przepis: Banica na śniadanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode