Prawdziwa rewolucja w gotowaniu – Kenwood Cooking Chef
Prawdziwą rewolucję w przygotowywaniu i gotowaniu potraw serwuje tego roku marka Kenwood, z najnowszym robotem wieloczynnościowym Cooking Chef.
Gotowanie może być sztuką i ceremonią, ale nie musi być trudne. Kompozycje lokalnych składników, tradycyjne lub nowoczesne przepisy, wzbogacone czasem oryginalnym dodatkiem, etniczną nutą lub szczyptą wyobraźni mają teraz wspólny mianownik – Kenwood Cooking Chef.
Wielofunkcyjny robot planetarny
Kenwood Cooking Chef to wielofunkcyjny robot planetarny wyposażony dodatkowo w płytę indukcyjną. Miesza, ubija i wyrabia, szatkuje, kroi i rozdrabnia – do wyboru mamy kilkadziesiąt różnych funkcji, każdą z regulacją trybu i prędkości pracy.
Płyta indukcyjna pozwala na gotowanie z niespotykaną precyzją, w zakresie temperatur od 20°C do 140°C. Gotujący robot idealnie nadaje się do przygotowywania sosów, gęstych zup-kremów, musów i potrawek, zarówno przystawek, jak i dań głównych czy deserów.
Profesjonalizm, jakość i wszechstronność
Robot Kenwood Cooking Chef łączy w sobie profesjonalizm, jakość i wszechstronność robotów planetarnych serii Chef z dodatkową funkcją indukcyjnego gotowania w misie. Gotowanie indukcyjne jest technologią charakteryzującą się dużą oszczędnością energii, jest bezpieczne i gwarantuje pełną kontrolę procesu przygotowania potrawy.
Kolejną niepowtarzalną i innowacyjną cechą robota Kenwood Cooking Chef jest możliwość kontrolowania temperatury wewnątrz misy. Misa gotująca o pojemności 6,7 litra posiada dodatkową aluminiową wkładkę oraz powłokę ze stali nierdzewnej, co zapewnia idealne rozprowadzenie ciepła.
Wyjątkowe funkcje i użytkowe rozwiązania
Urządzenie wyposażone jest w zegar, aby zapewnić użytkownikowi większą kontrolę procesu przyrządzania potraw. Zegar posiada funkcję odliczania lub zliczania czasu i można go ustawiać w zakresie od 5 sekund do 3 godzin.
Cooking Chef – podobnie jak inne roboty marki Kenwood – posiada funkcję mieszania planetarnego. Mieszadło obraca się w jednym kierunku, zaś ramię w przeciwnym, co zapewnia dokładne zbieranie składników z misy, a w rezultacie idealny efekt mieszania.
Nowatorska funkcja umożliwiająca ustawienie odpowiedniej kombinacji prędkości, sposobu mieszania i temperatury pozwala na jednoczesne gotowanie i mieszanie, a użytkownik mając wolne ręce może zająć się czymś innym.
Robot Kenwood Cooking Chef znalazł uznanie w oczach najlepszych i tym samym króluje w najbardziej znanych restauracjach w Polsce.
Opinie Mistrzów Kuchni o Kenwood Cooking Chef
- Adam Chrząstowski: „Robot, którego największą zaletą jest możliwość połączenia jednoczesnego gotowania z mieszaniem i ubijaniem. Pozwala kontrolować temperaturę wewnątrz misy, co jest niezbędne podczas przygotowywania gorących emulsji, takich jak sos holenderski i berneński, krem angielski i sabayon, bez ryzyka przegrzania żółtek, zawartych w tych sosach i musach.”
- Giancarlo Russo: „Miałem okazję wypróbować Cooking Chef i jestem zachwycony jego możliwościami. Zrobiłem wspaniałe risotto, a my Włosi specjalizujemy się w tym daniu. Nie ma różnicy w smaku robiąc risotto w sposób klasyczny czy używając Cooking Chef, za to dzięki pomocy Cooking Chefa pracy jest dużo mniej.”
- Kurt Scheller o urządzeniu Kenwood Cooking Chef: „Szczególnie chwalę sobie Cooking Chefa, gdyż uwielbiam risotto, a dzięki temu urządzeniu nie muszę przez 20 – 25 minut bez przerwy czuwać i mieszać w garnku. Wystarczy, że w określonej kolejności wrzucę wszystko do misy i pyszne danie zrobi się niemalże samo.”
share
Nowy tytuł: Eksploracja możliwości Kenwood Cooking Chef
Tagi