share

Nowa wersja: Odkrywając znane nieznane: Wolnowar

by

Slowcooker, Crock-Pot, elektryczne urządzenie, gotowanie, potrawy, niska temperatura, wynalazek, Europa, Ameryka, garnku, duszenie, substancje odżywcze, składniki, obiad, mięso, kruche, soczyste, smak, aromat, lina, dodatkowy tłuszcz, oszczędność czasu, śpienie, praca, dzieci, spacer, przypalić, ogień, proces, kosztowny, klasyczne duszenie.

Tekst przeredagowany:

Nie macie zbyt wiele czasu na gotowanie, a rodzina dzień w dzień domaga się pysznego, domowego obiadu? Czas zaprzyjaźnić się z wolnowarem!

Wolnowar (ang. Slowcooker, Crock-Pot) to elektryczne urządzenie do gotowania potraw w niskiej temperaturze.

Wolnowar to wynalazek, który przywędrował do Europy z Ameryki. Jak sama nazwa wskazuje, służy do wolnego przygotowywania potraw w niskiej temperaturze.

No dobrze, ale po co przygotowywać je powoli, skoro da się szybciej, w klasyczny sposób – w garnku? Wszystko właśnie rozchodzi się o ten czas – wolne duszenie pozwala zatrzymać wszystkie substancje odżywcze składników, z których składa się nasz obiad. Mięso staje się kruche, soczyste, rozpływa się w ustach. Dodatkowo, dłużej gotowane to więcej naturalnego smaku i aromatu potraw. Dodatkowy plus, dla tych dbających o linię, duszenie w wolnowarze nie wymaga dodatkowego tłuszczu, a potrawy nie przypalają się.

To urządzenie to także oszczędność czasu – dania mogą przygotowywać się kiedy śpimy, jesteśmy w pracy czy z dziećmi na spacerze. Z pewnością, że nic się nie przypali, ogień pod garnkiem nie zgaśnie, a proces gotowania nie będzie tak kosztowny jak klasyczne duszenie.

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode