share

Nowa wersja: Nowa metoda przygotowania krokietów – zapewnienie chrupiącości i soczystości w środku, aby pozbyć się potrzeby panierki.

by

Jesteście zmęczeni panierowaniem naleśników na krokiety? Ten patent zrewolucjonizuje wasze danie, które będziecie robić już tylko w taki sposób.

Krokiety to powszechnie znane danie, które smażone jest zwłaszcza, gdy zostanie nam mięso z rosołu. Delikatne mięso drobiowe i wołowe, mielone razem z kawałkami ugotowanych warzyw, to najlepsze nadzienie. Chrupkość krokietom nadaje panierka, która trzyma w ryzach płaty naleśnikowe. Męczy was żmudne panierowanie? Ten sposób będzie idealny dla wszystkich, którzy szukają przepisu na najsmaczniejsze krokiety do barszczu.

Jak przygotować krokiety, aby były chrupiące i soczyste w środku?

Ten patent na przygotowanie chrupiących i soczystych krokietów nie wymaga od was żadnych składników poza tymi, których używaliście do tej pory. Sekretem jest ciasto naleśnikowe. Końcowym etapem natomiast będzie maczanie naleśników z mięsem w surowej masie naleśnikowej. Potem wystarczy usmażyć krokiety na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Zewnętrzna warstwa będzie chrupiąca i pozostawi soczysty farsz w środku.

Ciasto naleśnikowe możecie zrobić z 2 jajek, szklanki mąki i pół szklanki mleka. Jeżeli chcecie nieco podkręcić jego smak i dodatkowo puszystość, wystarczy, że dolejecie odrobinę gazowanej wody lub jasnego piwa. Alkohol wyparuje, pozostawiając w cieście lekko słodkawy posmak. Nasze krokiety zanurzone w tej masie powinny być smażone od razu, a następnie przełożone na ręczniki papierowe. Najlepiej podawać je na świeżo.

Co dodać do ciasta naleśnikowego na krokiety, aby były smaczniejsze?

Jasne, pozbawione smaku ciasto naleśnikowe to problem, którego nie możecie obejść? Niestety, dodanie większej liczby żółtek może jedynie sprawić, że ciasto będzie twarde po usmażeniu. Co więc dać w zamian, aby poprawić smak ciasta? Poniżej przedstawiamy sprawdzone pomysły, które stosujemy w naszych kuchniach:

  1. 1/4 szklanki mąki zastąpcie startą na grubych oczkach marchewką lub czerwoną kapustą – podkręcicie w ten sposób smak;
  2. zamiast mąki pszennej, dodajcie orkiszową, ryżową i gryczaną – krokiety nabiorą charakteru i wyraźniejszego smaku;
  3. dodajcie pastę miso lub sos sojowy do ciasta naleśnikowego, aby miało lekko karmelowy smak po usmażeniu;
  4. kilka kropel soku lub zakwasu z buraka nada apetyczny kolor i smak;
  5. zmielcie garść orzechów włoskich na miałko i zastąpcie nim część mąki pszennej, to również dobrze wpłynie na smak ciasta naleśnikowego.
Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode