share

Unikajcie tego błędu przy gotowaniu ryżu – wykonajcie jedną czynność trwającą zaledwie 3 sekundy

by

„`html



Zdrowie i kulinaria: Jak wykorzystać ryż w swojej diecie?

Zdrowotne zalety ryżu: co warto wiedzieć?

Ryż, zarówno ten powszechnie dostępny biały długoziarnisty, który jest obecny na większości sklepowych półek, jest istotnym źródłem węglowodanów o wysokiej przyswajalności oraz błonnika pokarmowego. Ważne jest, aby wiedzieć, jak go odpowiednio przyrządzać, aby jak najbardziej zachować jego wartości odżywcze i sprawić, by korzystnie wpływał na nasze zdrowie.

Odmiany ryżu korzystne dla zdrowia

  • Brązowy ryż
  • Czarny ryż
  • Dziki ryż

Wyżej wymienione odmiany ryżu, dzięki zachowanej otoczce, zachowują wysoką zawartość błonn

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode