share

Spice Up Your Taste Buds with Tupperware Flavor Workshops

by

W warsztatach uczestniczyło 30 najlepszych managerów Tupperware, którzy w sześciu grupach, każda pod okiem Mistrza i Jego teamu, przygotowywali sześć różnych potraw.

16 grudnia 2011 roku w hotelu InterContinental w Warszawie odbyły się Warsztaty Kulinarne Tupperware, zorganizowane wraz z mistrzem sztuki gotowania Robertem Sową i jego kulinarnym teamem.

W warsztatach uczestniczyło 30 najlepszych managerów Tupperware, którzy w sześciu grupach, każda pod okiem Mistrza i Jego teamu, przygotowywali sześć różnych potraw.

Podczas warsztatów przyrządzane były:

  1. tatar z łososia z kaparami, wódką i emulsją z japońskiego chrzanu wasabi
  2. naleśniki gryczane podane a la tortilla z białym serem, warzywami i kurczakiem
  3. zupa marchewkowa z prażonymi migdałami i świeżą kolendrą
  4. pieczona polędwica z dorsza w czosnku i rozmarynie podana z bobem duszonym w śmietanie
  5. pikantna pierś z kaczki na gruszkach aromatyzowanych kardamonem, z miodem i śliwowicą
  6. puszysty mus z serka mascarpone z malinami i świeżą miętą

Do przygotowania tych fantastycznych potraw używaliśmy sprzętu Tupperware, który zadziwiał zarówno prezencją jak i swoimi możliwościami. Korzystaliśmy m.in. z patelni do naleśników, naczyń Ultra Pro, w których można używać do przyrządzania potraw zarówno w piekarnikach jak i w kuchenkach mikrofalowych, Kuchcika ubijającego białko i śmietanę, Szefa Kuchni służącego do mieszania i rozdrabniania składników.

W ruch poszły również stolnice, przyrządy kuchenne z kolekcji Neo niezbędne w każdej kuchni, takie jak Obieraczka do warzyw, Łopatka, Szczypce, Łyżki do mieszania i odcedzania a także Pierożek, czyli urządzenie do szybkiego uformowania perfekcyjnych pierogów.

Po zakończeniu gotowania nastąpiła równie przyjemna część dnia, czyli degustacja. Każda z osób miała okazję spróbować wszystkich dań i wszyscy czynili to z nieukrywaną przyjemnością, gdyż wyczarowalismy wspólnie mnóstwo doskonałych smaków.

Na pożegnanie wszyscy uczestnicy otrzymali książki Roberta Sowy „Życie kocha jeść” wraz z indywidualnymi dedykacjami.

Na warsztatach powstało również mnóstwo pomysłów na nowe potrawy, zamierzamy więc powtórzyć je niebawem, by móc dalej poznawać świat smaków i odkrywać wspólnie nową polską kuchnię.

O Tupperware

Tupperware Polska jest częścią międzynarodowego koncernu Tupperware Brands Corporation, który oferuje swoim Klientom niepowtarzalne rozwiązania dla kuchni i domu.

Dystrybucja produktów odbywa się w systemie sprzedaży bezpośredniej, poprzez Autoryzowane Dystrybucje, zaopatrujące sieć ponad 13 000 Konsultantek. Na spotkaniach kulinarnych zwanych Tupperware Party każdy z Gości ma możliwość bezpośredniego zapoznania się z produktami, zobaczenia na własne oczy ich unikalnych możliwości i przekonania się, jak doskonałymi są rozwiązaniami. Dodatkowo Konsultantki przygotowują na spotkaniach pyszne potrawy a Goście poznają nowe, ciekawe i niepowtarzalne przepisy. Goście Party otrzymują podziękowania za uczestnictwo i mają możliwość zakupu produktów w ofertach specjalnych. Każdą z Gospodyń Party Tupperware obdarowuje fantastycznymi nagrodami za ich organizację.

Wszystkie produkty Tupperware są niezwykle trwałe i wykonane w ekologicznej i bezpiecznej technologii. Każdy z nich jest poddawany rygorystycznym testom jakościowym, zanim trafi w ręce Klientów. Zdecydowana większość produktów Tupperware objęta jest 30 letnią gwarancją!

Produkty Tupperware są unikalne nie tylko ze względu na ich funkcjonalność. Są doskonałym przykładem łączenia użyteczności z wysmakowanym designem, czego dowodem są liczne nagrody w kategorii wzornicta – RedDot Design, iF Seals Awards, nagrodzie Focus in Silver w kategorii Focus Green oraz dla samego zespołu projektowego: Desing Team of the Year 2009

Więcej szczegółów na stronie Tupperware Polska: www.tupperware.pl

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode