Wiosenna sałatka z sosem musztardowym
Ciesz się smakami wiosny z naszym przepisem na wiosenną sałatkę z sosem musztardowym. Ten lekki, pełen świeżych składników i bogatych smaków posiłek, jest idealny na ciepłe dni. Jego sekretem jest aromatyczny sos musztardowy, który nadaje całości wyrazistego charakteru. Ożywia smak sałaty, a jednocześnie idealnie komponuje się z innymi składnikami. Sałatka z sosem musztardowym to propozycja zarówno na codzienne, jak i świąteczne stoły. Spróbuj, a z pewnością będziesz zaskoczony jak proste składniki mogą stanowić tak niezapomniane połączenie smaków.
admin
Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 duża żółta papryka
- 2-3 pomidory
- 1-2 czerwone cebule
- 3-4 łyżeczki musztardy
- 2-3 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól, pieprz
Wiosenna sałatka z sosem musztardowym – jak zrobić?
- Umytą rzodkiewkę, paprykę i pomidory pokroić w grubą kostkę. Sałatę drobno postrzępić. Cebulę pokroić w pióra. Szczypiorek posiekać.
- Składniki sosu połączyć, doprawić do smaku.
- Warzywa przełożyć do miski, polać przygotowanym sosem, wymieszać.
xxxx – dodatkowe informacje
Podanie przeze mnie proporcje na sos musztardowy można zmieniać w zależności od swoich upodobań.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: wiosenna surówka z selera z chrzanem....
Następny przepis: Wiosenna sałatka z liśćmi rzodkiewki