Wczorajsze ziemniaki

Wczorajsze ziemniaki

Przepis na „Wczorajsze ziemniaki” jest dobrą propozycją dla tych, którzy nie lubią marnować jedzenia. Wykorzystując resztki z poprzedniego dnia, można stworzyć niezwykle smaczne i sycące danie. Idealnie sprawdza się jako uzupełnienie obiadu lub samodzielny posiłek. Potrzebne składniki to oczywiście wczorajsze ziemniaki, najlepiej pieczone lub gotowane. Taki przepis to również doskonała okazja do eksperymentowania – można dodać do niego ulubione przyprawy, warzywa, a nawet mięso czy ser. Oto prosta i szybka opcja na przemycenie „nudnych” resztek w atrakcyjny i pełnowartościowy posiłek.

Składniki:

  • 6-8 ugotowanych ziemniaków
  • 2-3 parówki
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • olej do smażenia
  • koperek

Wczorajsze ziemniaki – jak zrobić?

  1. Na patelni rozgrzewamy olej. Ziemniaki, pieczarki, parówki kroimy i wrzucamy na patelnię. Smażyć aż wszystko się zrumieni. Dodać przyprawy. Wymieszać.

Wczorajsze ziemniaki – dodatkowe informacje

Podajemy posypane świeżym koperkiem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Watykański chlebek szczęścia
Następny przepis: Wędlinka na chrupko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode