Tęczowy sernik na zimno

Tęczowy sernik na zimno

Poznajcie kuszące połączenie kolorów i smaków – tęczowy sernik na zimno z serków homogenizowanych jest nie tylko uczta dla oka, ale i dla podniebienia! Ten wyjątkowy desert to gra kolorów, ale przede wszystkim wyśmienity smak – połączenie lekkości serków homogenizowanych i świeżości owoców. Idealne zakończenie każdego posiłku i absolutny hit na każdym przyjęciu. Wyróżnia się nie tylko swoją intensywną kolorystyką, ale również zdrowymi składnikami. Przygotowanie tęczowego sernika nie wymaga pieczenia, co sprawia, że jest ono niezwykle proste i szybkie. Zapewniam, że ten przepis oczaruje wszystkich gości.

Składniki:

  • 6 serków danio waniliowych
  • 7 galaretek w różnych kolorach

Tęczowy sernik na zimno – jak zrobić?

  1. Każdą warstwę sernika wykonujemy tak samo, różnią się tylko kolorem dodawanej galaretki. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 220ml wody i zostawiamy do wystygnięcia, zimną miksujemy z jednym serkiem danio i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Robimy tak samo następne warstwy.
  2. Na wierzch wylewamy dla dekoracji samą galaretkę rozpuszczoną w 300ml wody i zostawiamy do stężenia.

Tęczowy sernik na zimno – dodatkowe informacje

Jeśli dobrze dobierzemy kolory galaretek wyjdzie nam prawdziwa tęcza :))) Ilość warstw zależy od tego jak duze mamy naczynie. Ja na 7 warstw zrobiłam w dużym okrągłym naczyniu żaroodpornym i wyszło pełne. Polecam bo jest prosty, pyszny i ładnie się kroi 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tęczowiec
Następny przepis: Tequila Sunrise (drink z tequilą, sokiem pomarańczowym i syropem grenadina)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode