Tania, szybka tarta
Szukasz prostego przepisu na coś smacznego, które nie nadwyręży twojego budżetu? Wypróbuj naszą propozycję na tanią, szybką tartę! Jej przygotowanie nie wymaga specjalistycznych umiejętności kulinarnych, a składniki są na tyle powszechne, że prawdopodobnie znajdują się już w twojej lodówce. Świetnie sprawdzi się na nieoczekiwanych gości, szybki obiad czy jako przekąska na różnego rodzaju spotkania. Oczywiście dowolność wypełnienia pozwala dostosować jej smak do indywidualnych preferencji. Uwierz nam, to danie błyskawicznie podbije twoje serce i stanie się nieodłącznym elementem twojego kulinarnego repertuaru!
admin
Składniki:
- Ciasto
- 300g mąki
- 100g cukru pudru
- 200g masła (w temperaturze pokojowej)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Dodatki
- jeden budyń waniliowy
- 2-3 jabłka
- drylowane wiśnie (mogą być z kompotu)
Tania, szybka tarta – jak zrobić?
- Mąke, cukier puder oraz proszek do pieczenia urabiamy wraz z masłem. Gdy uzyskamy ciasto rozkładamy je na formę do tarty i wkładamy do piekarnika na ok. 15 min. W tym czasie przygotowujemy owoce oraz budyń(zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
- Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i nakładamy na nie jabłka pocięte w plasterki oraz wydrylowane wiśnie. Wszystko zalewamy budyniem i wkładamy do piekarnika na ok 25min. Smacznego 😉
Tania, szybka tarta – dodatkowe informacje
Przed pierwszym pieczeniem ciasto można wielokrotnie nakłuć widelcem aby zapobiec pęcznieniu.