Szaszłyki owocowe

Szaszłyki owocowe

Poznajcie smak letnich, soczystych owoców zamkniętych w jednym, ekscytującym deserze – szaszłyki owocowe w ananasie. To przepis egzotyczny, który przywołuje wspomnienia gorących dni spędzonych na plaży, idealny na letni piknik lub jako propozycja na słodki dodatek do grilla. Duże kawałki świeżego ananasa, przeplatają się tu z innymi owocami, dając pełne doznanie smaku. Doskonałe dla tych, którzy szukają niebanalnych pomysłów na deser owocowy, który zachwyci wszystkich gości. Gotowanie z owoców to czysta zabawa, a efekt końcowy – prawdziwa, kolorowa uczta dla oka! Na pewno warto spróbować!

Składniki:

  • 1 banan
  • 2 plastry ananasa
  • 2 plastry arbuza
  • winogrona ciemne
  • winogrona jasne
  • kilka czereśni
  • 1 mandarynka
  • 1 kiwi

Szaszłyki owocowe – jak zrobić?

  1. 1.
    Owoce umyć, osączyć.
  2. 2.
    Arbuza, ananasa, mandarynki, kiwi i banana obrać.
  3. 3.
    Kiwi pokroić na półplasterki, mandarynki podzielić na cząstki, banana w plastry, resztę obranych owoców, pokroić w kostkę.
  4. 4.
    Owoce nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyki owocowe – dodatkowe informacje

Można podawać też szaszłyki polane miodem, jak kto woli.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szaszłyki rybne na zapiekanych ziemniakach
Następny przepis: Szaszłyki panierowane z patelni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode