Szaszłyki owocowe
Poznajcie smak letnich, soczystych owoców zamkniętych w jednym, ekscytującym deserze – szaszłyki owocowe w ananasie. To przepis egzotyczny, który przywołuje wspomnienia gorących dni spędzonych na plaży, idealny na letni piknik lub jako propozycja na słodki dodatek do grilla. Duże kawałki świeżego ananasa, przeplatają się tu z innymi owocami, dając pełne doznanie smaku. Doskonałe dla tych, którzy szukają niebanalnych pomysłów na deser owocowy, który zachwyci wszystkich gości. Gotowanie z owoców to czysta zabawa, a efekt końcowy – prawdziwa, kolorowa uczta dla oka! Na pewno warto spróbować!
admin
Składniki:
- 1 banan
- 2 plastry ananasa
- 2 plastry arbuza
- winogrona ciemne
- winogrona jasne
- kilka czereśni
- 1 mandarynka
- 1 kiwi
Szaszłyki owocowe – jak zrobić?
-
1.
Owoce umyć, osączyć. -
2.
Arbuza, ananasa, mandarynki, kiwi i banana obrać. -
3.
Kiwi pokroić na półplasterki, mandarynki podzielić na cząstki, banana w plastry, resztę obranych owoców, pokroić w kostkę. -
4.
Owoce nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki owocowe – dodatkowe informacje
Można podawać też szaszłyki polane miodem, jak kto woli.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szaszłyki rybne na zapiekanych ziemniakach
Następny przepis: Szaszłyki panierowane z patelni