Syrop z cebuli i miodu

Syrop z cebuli i miodu

Każdy z nas szuka naturalnych i skutecznych sposobów na wzmocnienie odporności, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Właśnie dlatego przedstawiamy przepis na syrop z cebuli i miodu. To staropolska domowa metoda na wszelkie infekcje i przeziębienia, którego skuteczność doceniło już wiele pokoleń. Niezwykle istotne jest to, że jest to produkt w 100% naturalny, bez dodatków konserwantów czy sztucznych składników. Cebula z miodem to połączenie, które uratuje nas przed nieprzyjemnymi dolegliwościami. Przeważnie syrop ten jest spożywany na surowo, jednak możemy go również dodać do herbaty lub innych napojów. Warzywo te dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych.

Składniki:

  • 3 cebule
  • 5-6 łyżek miodu

Syrop z cebuli i miodu – jak zrobić?

  1. Cebulę kroimy, układamy w słoiku i polewamy miodem. Odstawiamy słoik na kilka do kilkunastu godzin.
    Odcedzamy. Trzymamy w lodówce do 24 godzin.
    Syrop pijemy 3-4 razy dziennie po jednej łyżce, dzieci po jednej łyżeczce.

Porady – Dodatkowe informacje – Syrop z cebuli i miodu

Syrop z cebuli i miodu to popularne domowe lekarstwo, które można przygotować w różnych wersjach. W jednej z nich cebulę posypujemy cukrem lub polewamy miodem. Miód oprócz swoich leczniczych właściwości nadaje syropowi przyjemny smak. Należy jednak pamiętać, że osoby uczulone na miód powinny z niego zrezygnować. Dodatkowo, do słoika z cebulą możemy dodać również zmiażdżony ząbek czosnku, który wzmocni działanie syropu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: syrop z cebuli i czosnku
Następny przepis: Syrop z kurdybanka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode