Surówka z Selera Naciowego do obiadu ;)
Surówka z selera naciowego do obiadu to smaczny pomysł na zdrową i lekką przekąskę. Idealnie pasuje jako dodatek do różnych potraw mięsnych. Seler naciowy jest skarbnicą wielu cennych dla zdrowia składników, takich jak witaminy i minerały, a przede wszystkim jest źródłem cennego błonnika, który sprzyja zdrowiu naszego układu pokarmowego. To co wyróżnia tę surówkę to jej prostota oraz szybki czas wykonania. Jest rewelacją dla osób, które cenią sobie zdrowe, proste i szybkie dania. Produkty potrzebne do stworzenia tej sałatki są łatwo dostępne, a samego selera naciowego nie trudno znaleźć w sklepach.
admin
Składniki:
- 1 pęczek selera naciowego
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 słoik selera w paski
- 2 łyżki jogurtu greckiego i 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
- 1 mały por
Surówka z selera naciowego do obiadu – jak zrobić?
- Seler naciowy kroimy w talarki, seler w paski odcedzamy i kukurydzę, por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, jogurt i majonez. Mieszamy. Odstawiamy na 1 h do lodówki.
Surówka z Selera Naciowego do obiadu – dodatkowe informacje
Ja tą surówkę podaje z rybą albo z kotletem schabowym
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka z selera z rodzynkami
Następny przepis: Surówka z selerem naciowym i jabłkiem