Surówka z selera, marchewki i pora

Surówka z selera, marchewki i pora

Surówka z selera, marchewki i pora to klasyczna propozycja na zdrową przekąskę lub dodatek do obiadu. Składniki te pochodzą prosto z natury, dostarczając nam niezbędnych witamin i składników odżywczych. Czy to latem, podczas grillowania, czy zimą, jako urozmaicenie do cięższych dań, ta surówka idealnie pasuje do każdej pory roku. Naturalny smak seler, słodycz marchewki i delikatny smak pora tworzą razem doskonałą harmonię smaków. Surówka z selera, pora i marchewki to propozycja dla każdego, kto ceni sobie prostotę wykonania i pyszne, zdrowe składniki.

Składniki:

  • Słoik ogórka konserwowego
  • 1 marchewka
  • Kawałek pora
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta cukru
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Surówka z selera, marchewki i pora – jak zrobić?

  1. Seler odsączamy, marchewkę trzemy na tarce, pora kroimy. Wszystko razem mieszamy z cukrem, solą i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt i mieszamy.

Smacznego!

Surówka z selera, marchewki i pora – dodatkowe informacje

Soli nie za dużo.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z selera z rodzynkami
Następny przepis: Surówka z selerem naciowym i jabłkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode