Surówka z sałatki obiadowej w słoiku

Surówka z sałatki obiadowej w słoiku

Surówka z sałatki obiadowej w słoiku to niezwykła propozycja dla tych, którzy pragną zaskoczyć swoich gości oryginalną przekąską. Jest to nie tylko bardzo smaczne, ale także znakomicie prezentuje się na stole. Wykorzystanie słoika do przygotowania i serwowania sałatki podnosi estetykę potrawy, czyniąc ją szczególnie atrakcyjną. Ten sposób podania jest również idealny na piknik czy biwak, gdyż minimalizuje ryzyko rozsypania się sałatki. Dodatek różnorodnych warzyw sprawia, że jest to zdrowa i lekka potrawa, idealna na obiad. Pomysł ten wpisuje się w najnowsze trendy kuchni domowej.

Składniki:

  • 1 słoik (500ml) sałatki obiadowej (z kapustą)
  • 1 duże jabłko
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Surówka z sałatki obiadowej w słoiku – jak zrobić?

  1. Sałatkę odcedzić, drobno pokroić. Cebulę posiekać, jabłko zetrzeć na drobnych oczkach, wszystkie składniki połączyć z majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku.

Przepisy na sałatki obiadowe, surówka w słoiki, surówki do słoików, sałatki w słoikach.

Surówka z sałatki obiadowej w słoiku – dodatkowe informacje

Sałatka pysznie smakuje również z czerwoną kapustą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z pora marchwi i jabłka
Następny przepis: Surówka z selera, jabłka i marchewki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode