Surówka z pora ze śmietaną

Surówka z pora ze śmietaną

Surówka z pora ze śmietaną stanowi ciekawą propozycję, zarówno jako dodatek do codziennych posiłków, jak i specjalnych okazji. Ten delikatny mix słodkawego smaku pora połączony z kremową śmietaną tworzy kulinarne połączenie, które ma szansę oczarować nawet najbardziej wymagających smakoszy. Idealnie wpisuje się w tradycję polskiej kuchni, jednocześnie oferując odświeżające urozmaicenie. Bez względu na to, czy jesteś fanem sałatki z pora ze śmietaną, czy chcesz spróbować pora w nowym wydaniu, ten przepis z pewnością zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia.

Składniki:

  • 1 duża pora (biała część)
  • gęsta, kwasna śmietana (op.150g)
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanego, świeżego koperku

Surówka z pora ze śmietaną – jak zrobić?

  1. Pora czyścimy, kroimy w cienkie półkrązki lub kostkę, posypujemy solą, pieprzem i odstawiamy na 15 min. Dodajemy śmietanę i koperek, mieszamy.

Słowa kluczowe: sałatka z pora ze śmietaną, por w śmietanie, surówka z pora ze śmietaną

xxxx – dodatkowe informacje

Tytuł: Surówka z pora ze śmietaną

Słowa kluczowe: sałatka z pora ze śmietaną, por w śmietanie, surówka z pora ze śmietaną

Zamiast koperku możemy dodać szczypiorek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mizeria ze śmietaną
Następny przepis: Mleczne naleśniki ze śmietaną, borówkami i sorbetem truskawkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode