Surówka z modrej kapusty
Wegańska, pełna niuansów smaku surówka z modrej kapusty to zdrowa, apetyczna propozycja na codzienny posiłek. Ta sycąca sałatka nie tylko zachęca świeżością składników i wyrazistym, purpurowym kolorem, ale wprowadzi też do Twojego jadłospisu cenne witaminy i minerały. To idealne urozmaicenie kanapki lub świetne uzupełnienie zestawu obiadowego. Starannie skomponowane składniki to kosmiczne połączenie smaków, które z pewnością każdego zadziwi. Właśnie tu modra kapusta to nie tylko dodatek, ale główny bohater, wydobywający z siebie najpełniejszy smak. Przygotuj się na niebanalne doznania kulinarnego raju z tym przepisem na surówkę z modrej kapusty.
admin
Składniki:
- kapusta modra
- 1-2 jabłka
- cebula
- sól
- olej
Surówka z modrej kapusty – jak zrobić?
- Kapustę poszatkować, posolić do smaku, wygnieść, aby zmiękła.
- Cebulę drobno pokroić, jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Dodać cebulę i jabłka do kapusty.
- Całość wymieszać z olejem.
Surówka z modrej kapusty – dodatkowe informacje
Bardzo ważne, aby dobrze wygnieść z solą kapustę tak, aby była miękka i lekko puściła sok.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka z młodej kapusty z kminkiem do mięs i kiełbas z grilla
Następny przepis: Surówka z młodej kapusty z majonezem