Surówka z modrej kapusty

Surówka z modrej kapusty

Wegańska, pełna niuansów smaku surówka z modrej kapusty to zdrowa, apetyczna propozycja na codzienny posiłek. Ta sycąca sałatka nie tylko zachęca świeżością składników i wyrazistym, purpurowym kolorem, ale wprowadzi też do Twojego jadłospisu cenne witaminy i minerały. To idealne urozmaicenie kanapki lub świetne uzupełnienie zestawu obiadowego. Starannie skomponowane składniki to kosmiczne połączenie smaków, które z pewnością każdego zadziwi. Właśnie tu modra kapusta to nie tylko dodatek, ale główny bohater, wydobywający z siebie najpełniejszy smak. Przygotuj się na niebanalne doznania kulinarnego raju z tym przepisem na surówkę z modrej kapusty.

Składniki:

  • kapusta modra
  • 1-2 jabłka
  • cebula
  • sól
  • olej

Surówka z modrej kapusty – jak zrobić?

  1. Kapustę poszatkować, posolić do smaku, wygnieść, aby zmiękła.
  2. Cebulę drobno pokroić, jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Dodać cebulę i jabłka do kapusty.
  4. Całość wymieszać z olejem.

Surówka z modrej kapusty – dodatkowe informacje

Bardzo ważne, aby dobrze wygnieść z solą kapustę tak, aby była miękka i lekko puściła sok.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z młodej kapusty z kminkiem do mięs i kiełbas z grilla
Następny przepis: Surówka z młodej kapusty z majonezem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode