Surówka z młodej kapusty z majonezem
Surówka z młodej kapusty z majonezem to klasyczna polska potrawa, idealna na wiosenne i letnie dni. Ze względu na swoją prostotę i orzeźwiający smak, jest doskonałym dodatkiem do grilla czy rodzinnego obiadu. Młoda kapusta, główny składnik tej surówki, jest bogata w witaminy i minerały, a majonez, dodany do potrawy, nadaje jej kremowej konsystencji i delikatnego smaku. Połączenie tych dwóch składników tworzy unikatowy smak, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tradycyjnej, polskiej kuchni.
admin
Składniki:
- młoda kapusta
- marchewka
- kawałek pora
- majonez
- trochę śmietany
- sól
- pieprz
- odrobina cukru
Surówka z młodej kapusty z majonezem – jak zrobić?
- Kapustę drobno kroimy ja kroję w cieńkie paski, marchewkę ścieramy na tarce, pora kroimy w pół piórka lub w kostkę. Wszystko razem mieszamy.
- Dodajemy majonez i trochę śmietany, sól, pieprz i odrobina cukru.
- Smacznego 🙂
Surówka z młodej kapusty z majonezem – dodatkowe informacje
Można dodać też świeżego kopru lub zielonego ogórka – też jest pysznie 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka z modrej kapusty
Następny przepis: Surówka z pora,sałaty lodowej i marchewki.