Surówka z młodej kapusty z majonezem

Surówka z młodej kapusty z majonezem

Surówka z młodej kapusty z majonezem to klasyczna polska potrawa, idealna na wiosenne i letnie dni. Ze względu na swoją prostotę i orzeźwiający smak, jest doskonałym dodatkiem do grilla czy rodzinnego obiadu. Młoda kapusta, główny składnik tej surówki, jest bogata w witaminy i minerały, a majonez, dodany do potrawy, nadaje jej kremowej konsystencji i delikatnego smaku. Połączenie tych dwóch składników tworzy unikatowy smak, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tradycyjnej, polskiej kuchni.

Składniki:

  • młoda kapusta
  • marchewka
  • kawałek pora
  • majonez
  • trochę śmietany
  • sól
  • pieprz
  • odrobina cukru

Surówka z młodej kapusty z majonezem – jak zrobić?

  1. Kapustę drobno kroimy ja kroję w cieńkie paski, marchewkę ścieramy na tarce, pora kroimy w pół piórka lub w kostkę. Wszystko razem mieszamy.
  2. Dodajemy majonez i trochę śmietany, sól, pieprz i odrobina cukru.
  3. Smacznego 🙂

Surówka z młodej kapusty z majonezem – dodatkowe informacje

Można dodać też świeżego kopru lub zielonego ogórka – też jest pysznie 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z modrej kapusty
Następny przepis: Surówka z pora,sałaty lodowej i marchewki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode