Surówka z marchwi z orzechami i żurawiną
Surówka z marchwi z orzechami i żurawiną to przepis, który pozwoli na ożywienie dowolnej potrawy. Dzięki swojemu bogatemu i różnorodnemu smakowi, ta surówka z marchwi sprawdzi się zarówno na codziennym stole, jak i podczas specjalnych okazji. Zdrowa marchew, chrupiące orzechy i słodka żurawina nadadzą twoim posiłkom wyjątkowego charakteru. Marchewka, słynąca z zawartością witamin i korzystnego wpływu na wzrok, w połączeniu z orzechami i żurawiną, stanowi zarówno pyszne, jak i wartościowe połączenie. Wypróbuj ten klasyczny przepis i odkryj nowy świat smaków. Surówka z marchwi nigdy nie brzmi nudno!
admin
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 jabłko
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- 1/2 filiżanki suszonej żurawiny
- 1/2 filiżanki orzechów włoskich
Surówka z marchwi z orzechami i żurawiną – jak zrobić?
-
1.
Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. -
2.
Suszoną żurawinę sparzyć i odcedzić. -
3.
Orzechy posiekać. -
4.
Wymieszać jabłko, marchew, żurawinę i orzechy. -
5.
Doprawić sokiem z cytryny i miodem, dokładnie wymieszać.
Surówka z marchwi z orzechami i żurawiną – dodatkowe informacje
Zamiast żurawiny możemy dodać rodzynki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka z marchwii Gordona Ramseya
Następny przepis: Surówka z marchwi z pomarańczą i jabłkiem