Surówka z marchwi z chrzanem

Surówka z marchwi z chrzanem

Surówka z marchwi z chrzanem to doskonałe połączenie smakowe, które odświeża i uzupełnia kolorowe dania obiadowe. Może być idealnym dodatkiem do kotleta, pieczeni czy grillowanego mięsa. Ta prostego przepisu kompozycja zdrowych warzyw wysokich w błonniku nie tylko zaskakuje bogactwem smaku, ale również dostarcza organizmowi wielu cennych witamin i minerałów. Wyrazista nuta chrzanu doskonale komponuje się z delikatnym smakiem marchwi, a całości do złudzenia przypomina tradycyjną sałatkę z buraczków. Włącz ten przepis do swojego jadłospisu, jeśli chcesz wzbogacić swoją dietę o smakowe doznania i wartości odżywcze. Surówka z marchwi i chrzanu na pewno zasługuje na stałe miejsce na Twoim stole.

Składniki:

  • 2-3 średnie marchwie (około 1/4 kg)
  • 2 łyżki chrzanu (według preferencji)
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • odrobina soli, cukru i soku z cytryny do smaku
  • 0,5 szklanki śmietany

Surówka z marchwi z chrzanem – jak zrobić?

  1. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce, dodać starty chrzan lub zwyczajny chrzan ze sklepu ze słoiczka, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

Słowa kluczowe: surówka z marchwi z chrzanem, surówka z marchwi i chrzanu

Surówka z marchwi z chrzanem – dodatkowe informacje

Podawać do obiadu. Porcja starcza na obiad dla 4 osobowej rodziny. Gdy marchew nie jest słodka do smaku doprawić cukrem. Po wymieszaniu składników odstawić na 15 minut aby składniki się dobrze połączyły.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z marchewki i rodzynek
Następny przepis: Surówka z marchwii Gordona Ramseya

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode