Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem to prosta, lekka i pyszna propozycja na dodatek do obiadu czy kolacji. Idealnie łączy w sobie słodko-kwaśne smaki, dostarczające prawdziwego orzeźwienia. Kapusta pekińska z ananasem to nie tylko zaproszenie dla naszych kubków smakowych, ale i bomba witaminowa dla naszego organizmu. Dowiedz się, jak przyrządzić ten niebanalny dodatek, charakteryzujący się delikatną chrupkością kapusty pekińskiej kontrastującą z soczystym ananasem. Jego walory smakowe z pewnością zachwycą wszystkich domowników. Przekonaj się, że surówka z kapusty pekińskiej z ananasem to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennej diety.
admin
Składniki:
- mała kapusta pekińska
- 5 plastrów ananasa z puszki
- Sos:
- 2 łyżki chrzanu
- 4 łyżki majonezu
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- biały pieprz, sól, cukier- do smaku
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem – jak zrobić?
-
1.
Kapustę myjemy, obieramy, rozdzielamy liście. Kroimy cienko. -
2.
Ananasa osączamy z soku. Kroimy w kostkę. -
3.
Delikatnie mieszamy składniki. -
4.
Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z chrzanem, jogurtem, doprawiamy. Polewamy surówkę sosem. -
5.
Schładzamy, dekorujemy w/g uznania. Smacznego:)
Słowa kluczowe: kapusta pekińska z ananasem, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem – dodatkowe informacje
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem jest delikatna, zatem nie powinna zbyt długo leżakować. Najlepiej podawać ją od razu po przyrządzeniu. Jest smacznym dodatkiem do mięsa, ryb oraz wędlin.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka z kapusty pekińskiej
Następny przepis: surówka z kapusty pekińskiej po chińsku