Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem to prosta, lekka i pyszna propozycja na dodatek do obiadu czy kolacji. Idealnie łączy w sobie słodko-kwaśne smaki, dostarczające prawdziwego orzeźwienia. Kapusta pekińska z ananasem to nie tylko zaproszenie dla naszych kubków smakowych, ale i bomba witaminowa dla naszego organizmu. Dowiedz się, jak przyrządzić ten niebanalny dodatek, charakteryzujący się delikatną chrupkością kapusty pekińskiej kontrastującą z soczystym ananasem. Jego walory smakowe z pewnością zachwycą wszystkich domowników. Przekonaj się, że surówka z kapusty pekińskiej z ananasem to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennej diety.

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • 5 plastrów ananasa z puszki
  • Sos:
  • 2 łyżki chrzanu
  • 4 łyżki majonezu
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • biały pieprz, sól, cukier- do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem – jak zrobić?

  1. 1.
    Kapustę myjemy, obieramy, rozdzielamy liście. Kroimy cienko.
  2. 2.
    Ananasa osączamy z soku. Kroimy w kostkę.
  3. 3.
    Delikatnie mieszamy składniki.
  4. 4.
    Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z chrzanem, jogurtem, doprawiamy. Polewamy surówkę sosem.
  5. 5.
    Schładzamy, dekorujemy w/g uznania. Smacznego:)

Słowa kluczowe: kapusta pekińska z ananasem, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem – dodatkowe informacje

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem jest delikatna, zatem nie powinna zbyt długo leżakować. Najlepiej podawać ją od razu po przyrządzeniu. Jest smacznym dodatkiem do mięsa, ryb oraz wędlin.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z kapusty pekińskiej
Następny przepis: surówka z kapusty pekińskiej po chińsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode