Surówka z kapusty kiszonej i pora

Surówka z kapusty kiszonej i pora

Surówka z kiszonej kapusty i pora to tradycyjne danie zimowe, cenione za swoje zdrowotne właściwości. Jest nie tylko smaczne, ale także pełne witamin i błonnika. To doskonała propozycja na przystawkę czy dodatek do obiadu. Kiszonka dzięki swoim probiotycznym właściwościom wzmacnia nasz układ odpornościowy, a por dodaje potrawie aromatu i ostrości. To doskonałe połączenie smaków, które sprawdzi się zarówno na codziennej rodzinnej kolacji, jak i na specjalnym spotkaniu z przyjaciółmi. Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na zdrową surówkę, ta propozycja na pewno spełni Twoje oczekiwania.

Składniki:

  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1/2 pora
  • 1 jabłko
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 1 marchewka
  • szczypta cukru i soli, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Surówka z kiszonej kapusty i pora – jak zrobić?

  1. Kapustę posiekaj, dodaj startą marchew i jabłko.
  2. Pora pokrój w półplasterki i dodaj do surówki.
  3. Paprykę pokrój w paseczki. Dodaj do pozostałych warzyw.
  4. Dodaj cukier, sól i pieprz oraz olej. Dokładnie wymieszaj.

Surówka z kapusty kiszonej i pora – dodatkowe informacje

Do surówki z kiszonej kapusty i pora możesz dodać kminek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z kalarepy, rzodkiewki i ogórka ze słodką śmietaną i koperkiem
Następny przepis: Surówka z kapusty na chińską nutę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode