Surówka z kalafiora i orzechów

Surówka z kalafiora i orzechów

Witać Cię na pokładzie domowej kuchni pełnej smaków i aromatów. Dzisiaj przedstawiamy przepis na pyszną i zdrową surówkę z kalafiora i orzechów. Ten lekki, ale sycący sałatkowy dodatek jest perfekcyjnym rozwiązaniem dla osób prowadzących zdrowy styl życia, szukających nowych sposobów na wykorzystanie ulubionych warzyw. Składniki surówki są łatwo dostępne, a jędrność orzechów doskonale komponuje się z delikatnym smakiem kalafiora. Surówka z kalafiora i orzechów to doskonały sposób na urozmaicenie diety, świetnie sprawdzi się jako dodatek zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich.

Składniki:

  • 1 mały kalafior
  • garść orzechów włoskich lub pekanów
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Surówka z kalafiora i orzechów – jak zrobić?

  1. Kalafior podzielić na różyczki i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.
    Orzechy posiekać, kilka odłożyć do dekoracji.
    Połączyć kalafior z orzechami i posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić solą, pieprzem, wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny.

Surówka z kalafiora i orzechów – dodatkowe informacje

Do sałatki surówka z kalafiora z łatwością można dodać również pyszne rodzynki, aby dodać jej dodatkowego smaku i aromatu!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SURÓWKA Z KALAREPY
Następny przepis: Surówka z kalarepy w towarzystwie marchewki , jabłka i pora z nutą cytryny i czosnku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode