Surówka z kalafiora i orzechów
Witać Cię na pokładzie domowej kuchni pełnej smaków i aromatów. Dzisiaj przedstawiamy przepis na pyszną i zdrową surówkę z kalafiora i orzechów. Ten lekki, ale sycący sałatkowy dodatek jest perfekcyjnym rozwiązaniem dla osób prowadzących zdrowy styl życia, szukających nowych sposobów na wykorzystanie ulubionych warzyw. Składniki surówki są łatwo dostępne, a jędrność orzechów doskonale komponuje się z delikatnym smakiem kalafiora. Surówka z kalafiora i orzechów to doskonały sposób na urozmaicenie diety, świetnie sprawdzi się jako dodatek zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich.
admin
Składniki:
- 1 mały kalafior
- garść orzechów włoskich lub pekanów
- pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- sok z 1/2 cytryny
- sól, pieprz do smaku
Surówka z kalafiora i orzechów – jak zrobić?
- Kalafior podzielić na różyczki i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.
Orzechy posiekać, kilka odłożyć do dekoracji.
Połączyć kalafior z orzechami i posiekaną natką pietruszki.
Doprawić solą, pieprzem, wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny.
Surówka z kalafiora i orzechów – dodatkowe informacje
Do sałatki surówka z kalafiora z łatwością można dodać również pyszne rodzynki, aby dodać jej dodatkowego smaku i aromatu!
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: SURÓWKA Z KALAREPY
Następny przepis: Surówka z kalarepy w towarzystwie marchewki , jabłka i pora z nutą cytryny i czosnku