Surówka pekińska z kukurydzą

Surówka pekińska z kukurydzą

Oto przepis na pyszną, zdrową i kolorową surówkę pekińską z kukurydzą. To doskonałe połączenie chrupiącej kapusty pekińskiej z delikatnie słodką kukurydzą. Ten szybki i prosty przepis to nie tylko świetny sposób na urozmaicenie codziennego menu, ale także unikalna propozycja do podania jako dodatek do obiadu czy grilla. Surówka, dzięki swoim walorom smakowym oraz zdrowotnym, z pewnością zachwyci Wszystkich smakoszy. Oprócz tego, niewątpliwie przyciągnie wzrok swoim żywym i apetycznym wyglądem. Wypróbuj i przekonaj się, jak kapusta pekińska z kukurydzą potrafi ożywić Twój posiłek.

Składniki:

  • kapusta pekińska (ilość według uznania)
  • 1 marchewka
  • mała puszka kukurydzy
  • koperek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki oleju
  • (ewentualnie ulubiony sos do sałatek)

Surówka pekińska z kukurydzą – jak zrobić?

  1. Zieloną część kapusty pekińskiej siekamy w takiej ilości jaką potrzebujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydze odsączamy z zalewy, koperek siekamy i dodajemy do warzyw. Na koniec przyprawiamy do smaku.

Sposób przygotowania surówki pekińskiej z kukurydzą:

  1. Zieloną część kapusty pekińskiej siekamy w takiej ilości jaką potrzebujemy.
  2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  3. Kukurydze odsączamy z zalewy.
  4. Koperek siekamy i dodajemy do warzyw.
  5. Na koniec przyprawiamy do smaku.

Tekst kluczowy: surówka kapusta pekińska kukurydza, kapusta pekińska z kukurydzą

Surówka pekińska z kukurydzą – dodatkowe informacje

Do surówki kapusty pekińskiej z kukurydzą można dodać łyżkę majonezu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka porowa
Następny przepis: Surówka z białej kapusty jak u chińczyka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode