Surówka pekińska z kukurydzą
Oto przepis na pyszną, zdrową i kolorową surówkę pekińską z kukurydzą. To doskonałe połączenie chrupiącej kapusty pekińskiej z delikatnie słodką kukurydzą. Ten szybki i prosty przepis to nie tylko świetny sposób na urozmaicenie codziennego menu, ale także unikalna propozycja do podania jako dodatek do obiadu czy grilla. Surówka, dzięki swoim walorom smakowym oraz zdrowotnym, z pewnością zachwyci Wszystkich smakoszy. Oprócz tego, niewątpliwie przyciągnie wzrok swoim żywym i apetycznym wyglądem. Wypróbuj i przekonaj się, jak kapusta pekińska z kukurydzą potrafi ożywić Twój posiłek.
admin
Składniki:
- kapusta pekińska (ilość według uznania)
- 1 marchewka
- mała puszka kukurydzy
- koperek
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki oleju
- (ewentualnie ulubiony sos do sałatek)
Surówka pekińska z kukurydzą – jak zrobić?
- Zieloną część kapusty pekińskiej siekamy w takiej ilości jaką potrzebujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydze odsączamy z zalewy, koperek siekamy i dodajemy do warzyw. Na koniec przyprawiamy do smaku.
Sposób przygotowania surówki pekińskiej z kukurydzą:
- Zieloną część kapusty pekińskiej siekamy w takiej ilości jaką potrzebujemy.
- Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Kukurydze odsączamy z zalewy.
- Koperek siekamy i dodajemy do warzyw.
- Na koniec przyprawiamy do smaku.
Tekst kluczowy: surówka kapusta pekińska kukurydza, kapusta pekińska z kukurydzą
Surówka pekińska z kukurydzą – dodatkowe informacje
Do surówki kapusty pekińskiej z kukurydzą można dodać łyżkę majonezu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka porowa
Następny przepis: Surówka z białej kapusty jak u chińczyka