surówka obiadowa z kapusty ogórka i pomidora
Tradycyjna surówka obiadowa z kapusty, ogórka i pomidora to doskonałe połączenie składników, które idealnie komponują się zarówno ze sobą, jak i z całą gamą różnorodnych dań. Wykorzystując świeże warzywa, takie jak chrupiąca kapusta pekińska, soczyste pomidory i chrupiące ogórki, ta surówka to prawdziwa eksplozja smaków i kolorów. To proste i szybkie danie, które doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Ta surówka jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa – kapusta pekińska, pomidory i ogórki są źródłem wielu witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
admin
Składniki:
- kapusta pekińska (około połowy)
- 1 ogórek zielony
- 1 pomidor
- Grecki sos do sałatek
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka wody
Surówka obiadowa z kapusty ogórka i pomidora – jak zrobić?
- Poszatkować kapustę pekińską.
- Przeciąć pomidora na pół i pokroić go na plasterki.
- Kroić ogórka w większą kostkę.
- W miseczce wymieszać sos do sałatek z olejem i wodą.
- Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.
surówka obiadowa z kapusty ogórka i pomidora – dodatkowe informacje
surówkę najlepiej polać sosem chwilkę przed podaniem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka na słodko z kiszonej kapusty i marchewki z dodatkiem jabłka
Następny przepis: Surówka porowa