surówka obiadowa z kapusty ogórka i pomidora

surówka obiadowa z kapusty ogórka i pomidora

Tradycyjna surówka obiadowa z kapusty, ogórka i pomidora to doskonałe połączenie składników, które idealnie komponują się zarówno ze sobą, jak i z całą gamą różnorodnych dań. Wykorzystując świeże warzywa, takie jak chrupiąca kapusta pekińska, soczyste pomidory i chrupiące ogórki, ta surówka to prawdziwa eksplozja smaków i kolorów. To proste i szybkie danie, które doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Ta surówka jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa – kapusta pekińska, pomidory i ogórki są źródłem wielu witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.

Składniki:

  • kapusta pekińska (około połowy)
  • 1 ogórek zielony
  • 1 pomidor
  • Grecki sos do sałatek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka wody

Surówka obiadowa z kapusty ogórka i pomidora – jak zrobić?

  1. Poszatkować kapustę pekińską.
  2. Przeciąć pomidora na pół i pokroić go na plasterki.
  3. Kroić ogórka w większą kostkę.
  4. W miseczce wymieszać sos do sałatek z olejem i wodą.
  5. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.

surówka obiadowa z kapusty ogórka i pomidora – dodatkowe informacje

surówkę najlepiej polać sosem chwilkę przed podaniem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka na słodko z kiszonej kapusty i marchewki z dodatkiem jabłka
Następny przepis: Surówka porowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode