Surówka Colesław
Surówka Colesław to tradycyjne danie z kuchni amerykańskiej, które zyskało popularność na całym świecie. Jest to wyjątkowe połączenie świeżej, chrupiącej kapusty, marchwi i cebuli połączonych z delikatnym, kremowym sosem. Składniki te tworzą prawdziwą eksplozję smaków, której nie da się zapomnieć. Nasza wersja tego klasycznego przepisu obejmuje jednak jeszcze jeden, szczególny składnik – chrzan. Dodatek chrzanu do tradycyjnego colesławu dodaje mu nie tylko wyjątkowego pikanterii, ale także sprawia, że staje się bardziej wyrazisty i oryginalny. Przygotuj się na niezapomniane doznanie smakowe z naszą surówką Colesław z chrzanem!
admin
Składniki:
- pół główki kapusty białej
- 2 marchewki
- 1 cebula cukrowa
- 4-5 łyżek majonezu
- 2-3 łyżki chrzanu śmietankowego
- sól, pieprz
- cukier
Surówka colesław z chrzanem – jak zrobić?
- Kapustę myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, marchewkę obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, chrzan. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Surówka Colesław – dodatkowe informacje
Surówkę Colesław z chrzanem najlepiej przyrządzić kilka godzin przed podaniem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zapiekanka z ziemniakami, jarmużem i serkiem feta
Następny przepis: SUROWA KIEŁBASA DUSZONA Z WARZYWAMI