Sorbet pomarańczowy

Sorbet pomarańczowy

Zachwyć swoje kubki smakowe tym orzeźwiającym i wyjątkowym przepisem na sorbet pomarańczowy. To niezwykle prosta propozycja, której efekt końcowy robi naprawdę duże wrażenie. Jego smak jest intensywnie pomarańczowy, a konsystencja delikatna i puszysta jak chmurka. Ten sorbet pomarańczowy to prawdziwa eksplozja smaku – słodycz pomarańczy przełamana jest delikatną kwaskowatością, co daje prawdziwą uczta dla podniebienia. Idealny na upalne letnie dni, ale również jako oryginalny i lekki deser na wieczorne spotkania. Cudownie prosty, a zarazem wykwintny – sorbet pomarańczowy, którego przepis warto mieć zawsze pod ręką.

Składniki:

  • 4 dojrzałe pomarańcze
  • 2 łyżki soku pomarańczowego

Sorbet pomarańczowy – jak zrobić?

  1. Wyjąć miąższ z pomarańczy i przy użyciu blendera zmiksować.
  2. Dodać sok pomarańczowy i wymieszać z miąższem.
  3. Sorbet pomarańczowy przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalnika.
    Co jakiś czas wyjąć i ponownie zmiksować, aby pozbyć się kryształków lodu.

Sorbet pomarańczowy – Dodatkowe informacje

Jeśli masz mało słodkie pomarańcze dodaj odrobinę miodu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sorbet gruszkowy
Następny przepis: Sorbet z czarnej porzeczki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode