Sorbet pomarańczowy
Zachwyć swoje kubki smakowe tym orzeźwiającym i wyjątkowym przepisem na sorbet pomarańczowy. To niezwykle prosta propozycja, której efekt końcowy robi naprawdę duże wrażenie. Jego smak jest intensywnie pomarańczowy, a konsystencja delikatna i puszysta jak chmurka. Ten sorbet pomarańczowy to prawdziwa eksplozja smaku – słodycz pomarańczy przełamana jest delikatną kwaskowatością, co daje prawdziwą uczta dla podniebienia. Idealny na upalne letnie dni, ale również jako oryginalny i lekki deser na wieczorne spotkania. Cudownie prosty, a zarazem wykwintny – sorbet pomarańczowy, którego przepis warto mieć zawsze pod ręką.
admin
Składniki:
- 4 dojrzałe pomarańcze
- 2 łyżki soku pomarańczowego
Sorbet pomarańczowy – jak zrobić?
- Wyjąć miąższ z pomarańczy i przy użyciu blendera zmiksować.
- Dodać sok pomarańczowy i wymieszać z miąższem.
-
Sorbet pomarańczowy przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalnika.
Co jakiś czas wyjąć i ponownie zmiksować, aby pozbyć się kryształków lodu.
Sorbet pomarańczowy – Dodatkowe informacje
Jeśli masz mało słodkie pomarańcze dodaj odrobinę miodu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sorbet gruszkowy
Następny przepis: Sorbet z czarnej porzeczki