Sorbet gruszkowy

Sorbet gruszkowy

Wyrusz w niezwykłą kulinarne podróż i odkryj smak lata z naszym przepisem na sorbet gruszkowy! To orzeźwiające, lekkie i owocowe danie, idealne na upalne dni. Wykonane z soczystych, słodkich gruszek, które są jednym z najsmaczniejszych owoców tego sezonu. Niezwykle proste w przygotowaniu, ale efektowne podane na stole, zachwyci każdego miłośnika deserów. Ten sorbet gruszkowy jest dbałością o detale i uczciwością smaku. Czy jest coś lepszego niż naturalnie pyszny deser, który nie tylko koi podniebienie, ale także jest zdrowy? Zanurz się w świecie prawdziwych smaków z naszym przepisem na sorbet gruszkowy.

Składniki:

  • 500 g dojrzałych gruszek
  • 100 ml wody
  • 120 g cukru

Sorbet gruszkowy – jak zrobić?

  1. Gruszki obrać i usunąć pestki. Wodę zagotować z cukrem. Tak przygotowanym syropem zalać gruszki. Całość zmiksować i przelać do miski. Wstawić do zamrażalnika i co 15 min mieszać sorbet. Gdy sorbet osiągnie odpowiednią konsystencję, nałożyć do pucharków. Smacznego!

Sorbet gruszkowy

Sorbet gruszkowy – dodatkowe informacje

W ten sam sposób można przygotować sorbet z moreli, brzoskwiń, jabłek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Soljanka ze wschodu rodem
Następny przepis: Sorbet pomarańczowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode