Smoothie z jarmużem, bananem, truskawkami i otrębami

Smoothie z jarmużem, bananem, truskawkami i otrębami

Już od pierwszego łyka, smoothie z jarmużem, bananem, truskawkami i otrębami przekona Was swoją wyjątkową kombinacją smaków. To zdrowe, sycące i pożywne rozwiązanie na śniadanie lub przekąskę. Jego bogactwo witamin i minerałów poprawi Wasz nastrój i doda energii na cały dzień. Kremowa konsystencja uzyskana dzięki bananowi, słodycz truskawek skontrastowana z delikatną goryczą jarmużu i pozytywne właściwości otrębów sprawiają, że to smoothie cieszy się niesłabnącą popularnością. Ta wspaniała, zielona kompozycja wprowadzi na Wasze stół zdrowie prosto z natury. Spróbujcie tej wyjątkowej mieszanki składników i poczujcie siłę prawdziwych superfoods.

Składniki:

  • 3 liście jarmużu
  • 1/2 banana
  • 1 szklanka mrożonych bądź świeżych truskawek
  • 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
  • 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
  • 1 łyżka otrębów

Smoothie z jarmużem, bananem, truskawkami i otrębami – jak zrobić?

  1. 1.
    Jarmuż opłukać, oderwać liście od zgrubienia pośrodku.
  2. 2.
    Włożyć do pojemnika blendera stojącego, dodać obranego pokrojonego banana, truskawki, wodę mineralną, otręby i sok z limonki.
  3. 3.
    Dokładnie zmiksować (ok. 2 minuty) i od razu podawać.

Smoothie z jarmużem, bananem, truskawkami i otrębami – dodatkowe informacje

Najlepiej wszystkie składniki schłodzić. Smoothie jest wtedy bardziej orzeźwiający 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Smoothie pomarańczowo-truskawkowe
Następny przepis: Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode