Śledzie w śmietanie z koperkiem

Śledzie w śmietanie z koperkiem

Delikatne, aromatyczne „Śledzie w śmietanie z koperkiem” to tradycyjne polskie danie, które robi furorę na każdej domowej imprezie czy uroczystym obiedzie. To połączenie świeżych, dobrze namoczonych śledzi z aksamitnie kremową śmietaną i wyrazistym akcentem koperku, tworzy niepowtarzalny smak, który zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających gości. Śledzie w śmietanie z koperkiem to danie proste, ale niezwykle efektowne, idealne na zimne wieczory czy rodzinnie święta. Zachęcamy do przygotowania własnej wersji tej pysznej, staropolskiej potrawy.

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych
  • 3 duże ogórki kiszone
  • mały pęczek koperku
  • śmietana 12%
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Śledzie w śmietanie z koperkiem – jak zrobić?

  1. Namoczone filety śledziowe pokrój w paski, ogórki kiszone pokrój w kostkę.

Śledzie w śmietanie z koperkiem – dodatkowe informacje

Można dodać więcej musztardy, sos będzie ostrzejszy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Śledzie w śmietanie z chrzanem
Następny przepis: Śledzie w sosie słodko-kwaśnym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode