Sernik na zimno przekładany biszkoptami
Zaskocz swoich gości niezwykle smacznym i eleganckim deserem, którym jest Sernik na zimno przekładany biszkoptami. Nie jest to tradycyjny sernik, ale jego unikalna, lekka i aksamitna konsystencja na pewno przyciągnie każdego miłośnika słodkości. Przygotowanie tego przepisu jest niezwykle proste i nie wymaga użycia piekarnika, co czyni go idealnym rozwiązaniem na ciepłe letnie dni. Dzięki zastosowaniu produktów marki Winiary, smak tego sernika jest niepowtarzalny. Ułożenie warstw biszkoptowej podstawy przeplatanej delikatnym sernikowym nadzieniem tworzy niesamowite połączenie smaków i konsystencji.
admin
Składniki:
- 2 sztuki po 400g serka homogenizowanego waniliowego (użyłam tych dostępnych w sklepie Biedronka)
- 1 opakowanie biszoptów
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 galaretka agrestowa
- 1 galaretka Pina colada – marki Winiary
Sernik na zimno przekładany biszkoptami – jak zrobić?
- Formęokrągłą 28 cm wyłożyć biszkoptami. Galaertkę truskawkową rozpuścić w 0.5 l wrzącej wody, wystudzić i jak będzie tężejąca połączyć z jednym serkiem i delikatnie wykładać na biszkopty, uważajmy aby nie wyplynęły na wierzch, dlatego serek nie może być rzadki, bo biszkopty od razu wypłyną. Wstawić do lodowki aby stężało.
- Agrestową galaretkę rozpuścić w 0.5 l wrzącej wody, wystudzić i jak będzie tężejąca połączyć z drugim serkiem. Na steżonej pierwszej warstwie ułożyć drugą warstwę biszkoptów i wlać delikatnie przygotowany serek z agrestowa galaretką. Włożyc do lodówki aby stężała.
- Galaretkę Pina colada przygotować według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na drugą warstwę sernika. Ponownie włożyć do lodówki aby stężała.
Smacznego…
Sernik na zimno przekładany biszkoptami – dodatkowe informacje
Serek waniliowy połączony z galaretką musi być tężejący, bo jak będzie rzadki to biszkopty wypłyną na wierzch.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sernik na zimno na jogurtach greckich
Następny przepis: SERNIK NA ZIMNO Z BITĄ ŚMIETANĄ