Sernik brzoskwiniowy na zimno
Zapraszamy do odkrycia wyjątkowego przepisu na sernik brzoskwiniowy na zimno, który pochodzi bezpośrednio z kuchni Liliany, znaną z kreatywnych przepisów do Tupperware. Ten delikatny i orzeźwiający deser zapewni ulgę w gorące letnie dni, a soczyste brzoskwiniowe akcenty idealnie skomponują się z lekko słodkim serkiem. Bez pieczenia, bez zbędnego bałaganu, ten sernik jest nie tylko pyszny, ale również szybki i prosty do zrobienia. Subtelny smak brzoskwini, delikatność sera i chrupiący spód ciasta to kompozycja, której nie da się zapomnieć. Przekonaj się o tym, przygotowując sernik brzoskwiniowy na zimno.
admin
Składniki:
- 1 kg dojrzałych brzoskwiń
- 1 szklanka cukru
- sok z 1 cytryny
- 3 serki brzoskwiniowe Danio
- 3 łyżki żelatyny
Sernik brzoskwiniowy na zimno – jak zrobić?
-
1.
– Z brzoskwiń wyjąć pestki, dwie odłożyć a resztę pokroić.
– Zagotować 3/4 litra wody z cukrem, dodać brzoskwinie, pogotować ok 10 minut z sokiem z cytryny.
– Żelatynę zalać 1/2 szklanką zimnej wody.
– Brzoswkinie zmiksować na gładką masę. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. -
2.
– Formę na babkę posmarować cienko olejem, na dno wyłożyć dwie obrane ze skórki i pokrojone brzoskwinie.
– Wylać ok 1 szklankę musu brzoskwiniwego. Wstawić formę do zamrażarki aby mus częściowo stężał. -
3.
– Do reszty przestudzonego musu dodać serki brzoskwiniowe i dokładnie wymieszać.
– Masę serowo-brzoskwiniową wylać na lekko stężały mus brzoskwiniowy- masy delikatnie się przemieszają.
– Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Słowa kluczowe: liliana tupperware przepisy
Sernik brzoskwiniowy na zimno – dodatkowe informacje
Użyłam plastikowej formy Liliana z Tupperware. Serniczek można zrobić w formie na babkę lub tortownicy.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciasto sernikotoffi z malinami
Następny przepis: Serniczek z 3 składników