SAŁATKA ZE SMAŻONYMI PIECZARKAMI

SAŁATKA ZE SMAŻONYMI PIECZARKAMI

Sałatka ze smażonymi pieczarkami to spektakularna propozycja na wykwintny posiłek. To połączenie aromatycznych, pieczonych grzybów z świeżą, chrupiącą zieleniną. To danie to rzeczywisty festiwal smaków, idealne dla miłośników pieczarek i lekkich, orzeźwiających sałatek. Sałatka ze smażonymi pieczarkami to również atrakcyjna propozycja dla osób pragnących dodać do swojej diety więcej warzyw. Zaskakuje różnorodnością smaków i bogactwem składników, dzięki czemu nigdy nie będziecie się nią nudzić. To danie, które można podać na lunch, kolację lub jako dodatek do mięsa lub ryby.

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 6 jajek
  • majonez
  • sól
  • maggi
  • olej

Sałatka ze smażonymi pieczarkami – jak zrobić?

  1. Pieczarki kroimy w plastry, dusimy na oleju i studzimy.
  2. Cebule kroimy w piórka, szklimy na oleju i studzimy.
  3. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
  4. Składniki łączymy, dodajemy osączoną kukurydzę i majonez. Solimy i doprawiamy do smaku odrobiną maggi.

Tekst: Sałatka ze smażonych pieczarek

SAŁATKA ZE SMAŻONYMI PIECZARKAMI – dodatkowe informacje

Można dodać 2 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z zupek chińskich (z kurczakiem i kapustą pekińską)
Następny przepis: Sałatka ze śledzia korzennego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode