SAŁATKA ZE SMAŻONYMI PIECZARKAMI
Sałatka ze smażonymi pieczarkami to spektakularna propozycja na wykwintny posiłek. To połączenie aromatycznych, pieczonych grzybów z świeżą, chrupiącą zieleniną. To danie to rzeczywisty festiwal smaków, idealne dla miłośników pieczarek i lekkich, orzeźwiających sałatek. Sałatka ze smażonymi pieczarkami to również atrakcyjna propozycja dla osób pragnących dodać do swojej diety więcej warzyw. Zaskakuje różnorodnością smaków i bogactwem składników, dzięki czemu nigdy nie będziecie się nią nudzić. To danie, które można podać na lunch, kolację lub jako dodatek do mięsa lub ryby.
admin
Składniki:
- 50 dag pieczarek
- 3 średnie cebule
- puszka kukurydzy konserwowej
- 6 jajek
- majonez
- sól
- maggi
- olej
Sałatka ze smażonymi pieczarkami – jak zrobić?
- Pieczarki kroimy w plastry, dusimy na oleju i studzimy.
- Cebule kroimy w piórka, szklimy na oleju i studzimy.
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
- Składniki łączymy, dodajemy osączoną kukurydzę i majonez. Solimy i doprawiamy do smaku odrobiną maggi.
Tekst: Sałatka ze smażonych pieczarek
SAŁATKA ZE SMAŻONYMI PIECZARKAMI – dodatkowe informacje
Można dodać 2 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z zupek chińskich (z kurczakiem i kapustą pekińską)
Następny przepis: Sałatka ze śledzia korzennego