Sałatka z tuńczykiem i serem
Sałatka z tuńczykiem i serem to proste i zdrowe danie, które jest idealne na lekki lunch lub kolację. Intensywny smak tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym serem, tworząc bogactwo smaku. Siła tego przepisu tkwi w jego prostocie, a jednocześnie w idealnym połączeniu składników. Sałatka z tuńczykiem i serem jest nie tylko pyszna, ale i szybka do przygotowania, a przy tym pełna białka i zdrowych tłuszczów. To doskonała propozycja dla osób dbających o zdrową dietę oraz dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej.
admin
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach)
- ½ puszki kukurydzy konserwowej
- 4 małe ogórki konserwowe
- 1 czerwona papryka
- 15-20 dag sera żółtego
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- papryka wędzona
Sałatka z tuńczykiem i serem – jak zrobić?
- Tuńczyka odcedzić z nadmiaru oleju. Ogórki, paprykę czerwoną i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Dodać odcedzoną kukurydzę i tuńczyk. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.
xxxx – dodatkowe informacje
xxxx można zastąpić kiszonym.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z tuńczyka pod pierzynką
Następny przepis: Sałatka z tuńczykiem z puszki i ananasem