Sałatka z tuńczykiem i serem

Sałatka z tuńczykiem i serem

Sałatka z tuńczykiem i serem to proste i zdrowe danie, które jest idealne na lekki lunch lub kolację. Intensywny smak tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym serem, tworząc bogactwo smaku. Siła tego przepisu tkwi w jego prostocie, a jednocześnie w idealnym połączeniu składników. Sałatka z tuńczykiem i serem jest nie tylko pyszna, ale i szybka do przygotowania, a przy tym pełna białka i zdrowych tłuszczów. To doskonała propozycja dla osób dbających o zdrową dietę oraz dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach)
  • ½ puszki kukurydzy konserwowej
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 1 czerwona papryka
  • 15-20 dag sera żółtego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • papryka wędzona

Sałatka z tuńczykiem i serem – jak zrobić?

  1. Tuńczyka odcedzić z nadmiaru oleju. Ogórki, paprykę czerwoną i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Dodać odcedzoną kukurydzę i tuńczyk. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.

xxxx – dodatkowe informacje

xxxx można zastąpić kiszonym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z tuńczyka pod pierzynką
Następny przepis: Sałatka z tuńczykiem z puszki i ananasem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode