Sałatka z tortellini i fetą

Sałatka z tortellini i fetą

Sałatka z tortellini i fetą to danie, które na pierwszy rzut oka wydaje się dość nietypowe, ale po spróbowaniu zapewne stanie się jednym z ulubionych dla wielu osób. Włoskie tortellini łączą siły z greckim serem feta, tworząc dzięki temu prawdziwie międzynarodowe smakowite danie. Ta sałatka to połączenie różnych tekstur i smaków – miękkości pasta, pikantności fety oraz świeżości dodatkowych składników, takich jak pomidory czy oliwki. Jest to propozycja zarówno na lekki obiad, jak i na urozmaicenie standardowej, codziennej diety. Przygotowanie tej sałatki to czysta przyjemność, a efekt końcowy z pewnością was zachwyci.

Składniki:

  • 1 paczka kolorowych tortellini o dowolnym smaku
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • Kostka sera feta
  • Mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 duża cebula
  • Puszka groszku
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz

Sałatka z tortellini i fetą – jak zrobić?

  1. Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
  2. Dodajemy posiekane jajko, pokrojone w kostkę ogórki, fetę, cebulę oraz odsączony z zalewy groszek.
  3. Mieszamy z majonezem.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem.

porady – dodatkowe informacje

Sałatka z tortellini i fetą najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy smaki się przegryzają.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SAŁATKA Z SZYNKĄ KONSERWOWĄ
Następny przepis: Sałatka z tortellini i szynką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode