Sałatka z szynką, ananasem, kukurydzą i selerem konserwowym.

Sałatka z szynką, ananasem, kukurydzą i selerem konserwowym.

Jeżeli myślałeś, że połączenie słodkich i pikantnych smaków jest niemożliwe, to sałatka z szynką, ananasem, kukurydzą i selerem konserwowym z pewnością zmieni Twój pogląd na ten temat. Ta niezwykła kombinacja jest wyrazistym przykładem, jak różnorodne składniki mogą razem tworzyć harmonijną całość. Wyrazista szynka, tropikalny ananas, chrupiąca kukurydza i wytrawny seler konserwowy łączą się w potrawie, która sprawdzi się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i samodzielna przekąska. Wypróbuj ten przepis i poznaj niebanalne połączenie smaków!

Składniki:

  • 1 słoik konserwowanego selera
  • 1 puszka konserwowanej kukurydzy
  • 1 puszka ananasów
  • 30 dag szynki (konserwowej lub według preferencji)
  • 4 jajka, ugotowane na twardo
  • 20 dag sera żółtego
  • majonez (ilość według preferencji)

Sałatka z szynką, ananasem, kukurydzą i selerem konserwowym – jak zrobić?

  1. Seler, kukurydzę i ananas odsączamy z zalewy. Seler kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę i ananas kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do dużej miski.
  2. Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy. Dodajemy do miski.
  3. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki.

Porady – dodatkowe informacje

Każdy składnik ma tak intensywny smak, że sałatki nie trzeba doprawiać.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z surowej brukselki i łososia
Następny przepis: SAŁATKA Z SZYNKĄ KONSERWOWĄ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode