Sałatka z szynką, ananasem, kukurydzą i selerem konserwowym.
Jeżeli myślałeś, że połączenie słodkich i pikantnych smaków jest niemożliwe, to sałatka z szynką, ananasem, kukurydzą i selerem konserwowym z pewnością zmieni Twój pogląd na ten temat. Ta niezwykła kombinacja jest wyrazistym przykładem, jak różnorodne składniki mogą razem tworzyć harmonijną całość. Wyrazista szynka, tropikalny ananas, chrupiąca kukurydza i wytrawny seler konserwowy łączą się w potrawie, która sprawdzi się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i samodzielna przekąska. Wypróbuj ten przepis i poznaj niebanalne połączenie smaków!
admin
Składniki:
- 1 słoik konserwowanego selera
- 1 puszka konserwowanej kukurydzy
- 1 puszka ananasów
- 30 dag szynki (konserwowej lub według preferencji)
- 4 jajka, ugotowane na twardo
- 20 dag sera żółtego
- majonez (ilość według preferencji)
Sałatka z szynką, ananasem, kukurydzą i selerem konserwowym – jak zrobić?
- Seler, kukurydzę i ananas odsączamy z zalewy. Seler kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę i ananas kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do dużej miski.
- Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy. Dodajemy do miski.
- Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki.
Porady – dodatkowe informacje
Każdy składnik ma tak intensywny smak, że sałatki nie trzeba doprawiać.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z surowej brukselki i łososia
Następny przepis: SAŁATKA Z SZYNKĄ KONSERWOWĄ