Sałatka z pora, jajka i kukurydzy

Sałatka z pora, jajka i kukurydzy

Sałatka z pora, jajka i kukurydzy to doskonała propozycja na szybki, pożywny posiłek. Delikatny, lekko pikantny smak pora doskonale komponuje się z kremową konsystencją jajka i słodką kukurydzą. Ta obłędnie kolorowa sałatka z pewnością ożywi każdy stół – niezależnie od okazji. Chociaż prosta w przygotowaniu, ta sałatka z pora, jajka i kukurydzy potrafi zaskoczyć smakoszy pod każdym względem. Idealna do tarty, kanapek, jako dodatek do mięsa lub danie główne. Ten przepis na sałatkę z pora, kukurydzy i jajka, pokochasz za prostotę wykonania i unikalny smak. Sprawdź już teraz!

Składniki:

  • 4 jajka
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 średni por
  • 4 kopiaste łyżki majonezu
  • 4 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 2 łyżeczki ulubionej musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • koperek suszony według uznania
  • suszona natka pietruszki według uznania

Sałatka z pora, jajka i kukurydzy – jak zrobić?

  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Pora oczyszczamy, odkrawamy zieloną część. Białą część dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, następnie przekładamy na sitko i sparzamy gorącą wodą. Pora odsączamy z wody i dokładnie studzimy.
  3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  4. Wszystkie składniki na sałatkę dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
  5. Po tym czasie sałatka jest gotowa. Podajemy. Smacznego życzę.

xxxx – dodatkowe informacje

Sałatka z pora, jajka i kukurydzy

Porcja dla 4 osób.

Gdy sparzymy pora będzie łagodniejszy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z pomidorów i fety
Następny przepis: Sałatka z prosciutto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode