sałatka z pieczarkami, jajami i żółtym serem
Sałatka pieczarkowa z serem to niesamowita propozycja na szybki i kuszący posiłek. Wyjątkowy smak tej sałatki wynika z połączenia kilku prostych składników. Dodatek pieczarek nadaje potrawie sytości i niepowtarzalnego charakteru. Świeże, gotowane jajka to źródło białka, które jest niezbędne w każdej diecie, a żółty ser perfekcyjnie dopełnia smak całej potrawy, dodając jej sycącego akcentu. Ta sałatka to doskonałe rozwiązanie na sycący obiad czy lekki wieczorny posiłek. Na pewno zaspokoi głód nawet najbardziej wymagających smakoszy.
admin
Składniki:
- 8-9 małych pomidorów
20 dag sera białego startego na tarce o małych oczkach
5 jajek ugotowanych na miękko
pęczek koperku lub natki pietruszki
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Sałatka pieczarkowa z serem – jak zrobić?
- Pieczarki myjemy, kroimy drobno, podsmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju, odsączamy maksymalnie z tłuszczu i schładzamy.
- Jaja i szczypiorek siekamy, dodajemy do pieczarek.
- Następnie wsypujemy ser żółty, przyprawy.
- Mieszamy wszystko dokładnie z majonezem.
- Sałatka jest gotowa do podania.
sałatka z pieczarkami, jajami i żółtym serem – dodatkowe informacje
zamiast szczypiorku możemy dodać drobniutko posiekaną cebulkę
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z pieczarkami i zielonym groszkiem
Następny przepis: Sałatka z pieczonych warzyw