Sałatka z pieczarkami, groszkiem, jajkami
Dzisiejszy przepis na sałatkę z pieczarkami, groszkiem i jajkami to prawdziwe ukojenie dla naszych zmysłów. Ten aromatyczny, bogaty w smak danie jest nie tylko niezwykle satysfakcjonujące, ale również pełne zdrowych składników, które odżywiają nasz organizm. Sałatka pieczarkowa z jajkiem i groszkiem to doskonała propozycja na lekką kolację lub urozmaicenie codziennego menu. Delikatność pieczarek, słodycz groszku i sycące jajka tworzą harmonijną całość, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu smakoszowi. Zapraszamy do wypróbowania tego prostego przepisu.
admin
Składniki:
- 400 gramów pieczarek
- 3 jajka na twardo
- 1/2 puszki lub całą groszku konserwowego
- 1 pęczek drobnego szczypioru
- majonez
- jogurt
- sól, pieprz
Sałatka z pieczarkami, groszkiem, jajkami – jak zrobić?
-
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Wrzucamy całe pieczarki do wody i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy z wody, i ostudzone kroimy w kostkę.
Szczypiorek drobno kroimy i wrzucamy do miski.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem, jogurtem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatka z pieczarkami, groszkiem, jajkami – dodatkowe informacje
Sałatkę warto włożyć na kilka godzin do lodówki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z pieczonych warzyw
Następny przepis: Sałatka z pieczonym burakiem i słonecznikiem