Sałatka z ośmiornicy

Sałatka z ośmiornicy

Delikatne smaki śródziemnomorskiej kuchni, prosto na twoim stole. Przed Wami inspirująca sałatka z ośmiornicy, która jest idealnym połączeniem wysublimowanego smaku, kreatywności w kuchni oraz ciekawego spojrzenia na tradycyjne kompozycje kulinarnie. Ten przepis jest nie tylko prosty w przygotowaniu, ale także atrakcyjny w prezentacji. Sałatka z ośmiornicy jest idealna na specjalne okazje, formalną kolację czy na piknik. Wisienką na torcie jest fakt, że ośmiornica, czyli królowa tego dania, jest niezwykle zdrowa i ma mało kalorii. Skosztuj i poczuj, jak smakuje prawdziwa śródziemnomorska kuchnia!

Składniki:

  • Ośmiornica (świeża lub mrożona)
  • Marchewka
  • Cebula
  • Seler
  • Por
  • Pietruszka
  • Pomidorki koktajlowe
  • Nać pietruszki
  • Oliwa z oliwek
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz

Sałatka z ośmiornicy – jak zrobić?

  1. Osmiornice jezeli jest zamrozona wkladamy do garnka z zimna woda dodajemy wloszczyzne i gotujemy ok 40min. Nastepnie zostawiamy do ostygniecia, delikatnie obieramy ze skorki,kroimy na kawaleczki,dodajemy pomidorki pokrojone i duzo natki pietruszki,przyprawiamy sola pieprzem,oliwa z oliwek i sokiem z cytryny.

xxxx – dodatkowe informacje

Sałatka z ośmiornicy

Ośmiorniczkę wkładamy do dość większego garnka, gdyż podczas gotowania rośnie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z ogórków,papryki i pora na zimę
Następny przepis: Sałatka z paluszkami krabowymi surimi i makaronem z jajkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode