Sałatka z ośmiornicy
Delikatne smaki śródziemnomorskiej kuchni, prosto na twoim stole. Przed Wami inspirująca sałatka z ośmiornicy, która jest idealnym połączeniem wysublimowanego smaku, kreatywności w kuchni oraz ciekawego spojrzenia na tradycyjne kompozycje kulinarnie. Ten przepis jest nie tylko prosty w przygotowaniu, ale także atrakcyjny w prezentacji. Sałatka z ośmiornicy jest idealna na specjalne okazje, formalną kolację czy na piknik. Wisienką na torcie jest fakt, że ośmiornica, czyli królowa tego dania, jest niezwykle zdrowa i ma mało kalorii. Skosztuj i poczuj, jak smakuje prawdziwa śródziemnomorska kuchnia!
admin
Składniki:
- Ośmiornica (świeża lub mrożona)
- Marchewka
- Cebula
- Seler
- Por
- Pietruszka
- Pomidorki koktajlowe
- Nać pietruszki
- Oliwa z oliwek
- Sok z cytryny
- Sól, pieprz
Sałatka z ośmiornicy – jak zrobić?
-
Osmiornice jezeli jest zamrozona wkladamy do garnka z zimna woda dodajemy wloszczyzne i gotujemy ok 40min. Nastepnie zostawiamy do ostygniecia, delikatnie obieramy ze skorki,kroimy na kawaleczki,dodajemy pomidorki pokrojone i duzo natki pietruszki,przyprawiamy sola pieprzem,oliwa z oliwek i sokiem z cytryny.
xxxx – dodatkowe informacje
Sałatka z ośmiornicy
Ośmiorniczkę wkładamy do dość większego garnka, gdyż podczas gotowania rośnie.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z ogórków,papryki i pora na zimę
Następny przepis: Sałatka z paluszkami krabowymi surimi i makaronem z jajkiem