Sałatka z ogórków - obiadowa

Sałatka z ogórków – obiadowa

Sałatka z ogórków na obiad to świetny pomysł na lekki, ale jednocześnie sycący posiłek. Ten przepis jest prosty w przygotowaniu, a sałatkę można podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa czy ryby. Sałatka obsypana świeżym koperkiem nie tylko dodaje uroku dania, ale także wyostrza smak ogórków. Wykorzystane w przepisie składniki mają wiele korzyści zdrowotnych, tworząc odżywcze danie, które wprowadzi odmianę do twojego codziennego menu. Czy to na rodzinny obiad czy na spotkanie z przyjaciółmi – sałatka obiadowa z ogórków zawsze będzie strzałem w dziesiątkę.

Składniki:

  • 4 świeże ogórki
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki octu jabłkowego

Sałatka obiadowa z ogórków

  1. Ogórki umyć i zetrzeć na tarku na plasterki, zasypać solą i cukrem zostawić na 5-10 minut aż puszczą sok.
  2. Czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Ogórki odcedzić z soku. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki do schlodzenia. Smacznego.

xxxx – dodatkowe informacje

Jeśli używamy ogórków z własnej plantacji nie potrzeba ich obierać.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z ogórków bez pasteryzacji
Następny przepis: Sałatka z ogórków,papryki i pora na zimę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode