Sałatka z kiełkami soi

Sałatka z kiełkami soi

Kulinarny świat kiełków jest intrygujący i zaskakujący. Sałatka z kiełkami soi to hołd dla ich niezwykłych właściwości. Delikatne i kruche, kiełki soi wprowadzają unikalny smak do każdej potrawy. Istnieje wiele sposobów serwowania sałatki z kiełków, choć każdy ma swoją własną, ulubioną wersję. Ta sałatka jest lekka i zdrowa, doskonała na letnie dni. Zadowoli gusty zarówno miłośników warzywnych przekąsek, jak i tych, którzy szukają ciekawych, oryginalnych smaków. Bez względu na to, czy jesteś zwolennikiem zdrowego stylu życia, czy po prostu lubisz eksperymentować w kuchni, sałatka z kiełkami soi na pewno przyciągnie Twoją uwagę.

Składniki:

  • 1 puszka kiełków soi
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 5 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku, 4-5 łyżek majonezu, 1 łyżka musztardy stołowej

Sałatka z kiełkami soi – jak zrobić?

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kosteczkę.
  2. Ogórki pokroić w kosteczkę, odcisnąć z nadmiaru zalewy.
  3. Szczypiorek umyć, drobno pokroić.
  4. Fasolkę czerwoną osączyć z zalewy, przelać zimną wodą i pozostawić na sicie.
  5. Kukurydzę i kiełki soi osączyć na sicie z zalewy.
  6. Kiełki pokroić na mniejsze niteczki.
  7. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Sałatka z kiełkami soi – dodatkowe informacje

Do sałatki z kiełkami soi możemy również dodać odrobinę startego na tarce żółtego sera.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z kiełkami
Następny przepis: Sałatka z kiszonych ogórków z musztardą (do obiadu)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode