Sałatka z kapusty pekińskiej,kukurydzy i sera feta.

Sałatka z kapusty pekińskiej,kukurydzy i sera feta.

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera feta to lekki, orzeźwiający posiłek, który łączy w sobie słodki smak pekińskiej i kukurydzy z wyrazistym aromatem greckiego sera feta. Jest to doskonała propozycja przekąski albo dodatek do głównego dania, idealna na wiosenne i letnie dni. Jądro sałatki, czyli surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy, dzięki swej chrupkości, stanowi świetne uzupełnienie kremowej konsystencji sera. Ta sałatka jest nie tylko smaczna, ale również atrakcyjna wizualnie – jej jasne, żywe kolory są prawdziwą ucztą dla oczu. Jedno jest pewne – ten przepis przypadnie do gustu miłośnikom lekkich i zdrowych posiłków.

Składniki:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 dag sera feta
  • dowolny sos sałatkowy

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera feta – jak zrobić?

  1. Kapustę drobno pokroić.
  2. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  3. Ser feta pokroić w kosteczkę.
  4. Sos sałatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
  5. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem sałatkowym.
  6. Odstawić na około pół godziny, żeby składniki się przegryzły.

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy.

Porady – dodatkowe informacje

Zamiast sosu sałatkowego możemy użyć oliwy i ulubionych ziół.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z kalafiora z sosem czosnkowym
Następny przepis: sałatka z kaszą bulgur i kiełkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode