Sałatka z kaki, camembertem i granatem – Salad with kaki, camembert and pomegranate
Zapraszamy do wypróbowania niezwykłego połączenia smaków w postaci sałatki z kaki, camembertem i granatem. To zdecydowanie nie jest kolejny nudny przepis na sałatkę. Do jej przygotowania będzie potrzebne zaledwie kilka składników, które w połączeniu tworzą coś wyjątkowego. Ta sałatka zachwyca swoją złożonością smaku: słodyczą kaki, wyrafinowanym smakiem sera camembert oraz wyrazistością granatu. Jest to propozycja idealna na szybki lunch, ale też na wykwintne kolacje ze znajomymi. Sałatka z kaki, to zdecydowanie propozycja dla odważnych smakoszy, którym nie brakuje odrobinę kulinarnego eksperymentowania.
admin
Składniki:
- Owoc kaki
- 1/2 sera camembert
- 1 owoc granatu
- Garść roszponki
- Sos do sałatki:
- Sok z 1/2 granatu
- 1 łyżeczka miodu
- Sok z 1/2 limonki lub 2 łyżki soku z pomarańczy
- Pieprz
Sałatka z kaki, camembertem i granatem – salad with kaki, camembert and pomegranate – jak zrobić?
- Jak to zrobić?
- Roszponkę ułóż na półmisku
- Owoc kaki obierz i podziel na cząstki, ułóż na roszponce
- Pokrój ser, ułóż na sałacie
- Przekrój granat na połowę, jedną część obierz i posyp sałatkę, z drugiej części granata wyciśnij sok, dodaj do soku miód, sok z limonki, pomarańczy i trochę świeżo zmielonego pieprzu, wymieszaj
- Sosem polej sałatkę
Salad with kaki, camembert and pomegranate – dodatkowe informacje
Moja rada: do sałatki z kaki możesz dodać taki ser jak lubisz, ją dodaję nawet chudy twaróg pokrojony w kostkę i też bardzo dobrze komponuje się całością.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z kalafiorem i jajkiem
Następny przepis: Sałatka z kalafiora z sosem czosnkowym