SAŁATKA Z DYNI MAKARONOWEJ

SAŁATKA Z DYNI MAKARONOWEJ

Sałatka z dyni makaronowej to doskonały, sezonowy przepis dla miłośników zdrowej kuchni. Wyrazisty smak dyni makaronowej doskonale komponuje się z pozostałymi składnikami przepisu, tworząc wyjątkowe połączenie aromatów. Sałatka jest nie tylko smaczna, ale również bogata w cenne składniki odżywcze, które zawiera dynia. Ta propozycja jest idealna do podania jako lekki, jesienny obiad czy też jako dodatek do głównego dania. Przepis jest prosty w wykonaniu, dlatego świetnie sprawdzi się w codziennym gotowaniu. Sałatka z dyni makaronowej z pewnością zasługuje na stałe miejsce w kulinarnym repertuarze.

Składniki:

  • 1 dynia makaronowa
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 cebula czerwona
  • sok z cytryny lub ocet do smaku

Sałatka z dyni makaronowej – jak zrobić?

  1. Dynię myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy 20 minut na jednej stronie, potem odwracamy ją i znów gotujemy 20 minut. Studzimy i przekrawamy. W środku powstał makaron, wyjmujemy go, nasiona wyrzucamy. Dodajemy cebulę pokrojoną w paseczki, majonez i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.

SAŁATKA Z DYNI MAKARONOWEJ – dodatkowe informacje

Mniejszą dynię gotujemy krócej, a większą dłużej. Możemy urozmaicić smak dodając musztardę lub chrzan.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sałatka z daktylami, orzechami i lazurem
Następny przepis: Sałatka z fasoli Jaś z ziołami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode